Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά, στον «αφρό» αρκετές μετοχές και σήμερα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά, στον «αφρό» αρκετές μετοχές και σήμερα
ΑΓΟΡΑ: Δεν ξεκίνησε καλά η Ευρώπη αν και μαζεύει λίγο τις απώλειες τα τελευταία λεπτά, αφού και η Ασία ταλαιπωρήθηκε σημαντικά. Ο εμπορικός πόλεμος και πάλι δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές. Η Αθήνα ξεκίνησε καλά και βοηθάει η πορεία της Τιτάν.

Αντιδρά και η ΔΕΗ καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι ποντάρουν σε σχέδιο σωτηρίας. Η στήλη ακούει κάτι για ΔΕΔΔΗΕ. Κατά τα λοιπά και σήμερα ξεκινήσαμε καλά αν και περιμένουμε μεταβλητότητα. Ο τζίρος αυξημένος λόγω πακέτων στην ΕΛΤΡΑΚ.

ΤΖΙΡΟΣ: Αυξημένος στο ξεκίνημα λόγω των πακέτων στην Ελτράκ. Συνολικά μετά από 30 λεπτά συναλλαγών ο τζίρος είναι στα 31,6 εκατ. ευρώ και τα πακέτα αφορούν 24,08 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Πετυχημένη η δημόσια πρόταση και τι θα γίνει τώρα με τη διαπραγμάτευση των μετοχών. Στις 23 Ιουλίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της TitanCementInternational (TCI) σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Αθήνα και θα γίνει και η σχετική υποδοχή στο ΧΑ.

Οι μετοχές της Τιτάν τώρα που ήταν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης και συγκεκριμένα το 7% των κοινών κι 7,64% των προνομιούχων που δεν αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του squeezeout.

Για ένα διάστημα θα έχουμε επομένως διπλή ή τριπλή αν προτιμάτε διαπραγμάτευση των μετοχών που έχουν μείνει. Το αίτημα ασκείται άμεσα άρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που συνήθως παίρνουν λίγο χρόνο.

Η κοινή μετοχή ενισχύεται 5,58% και βρίσκεται στα 19,30 ευρώ και η προνομιούχος στα 18,55 ευρώ με άνοδο 3,06%.

ATTICA GROUP: Οι πρώτες πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία κάνουν λόγο για κουπόνι 3% - 3,5% στο κοινό διαπραγματεύσιμο ομολογιακό δάνειο. Η έκδοση θα πάει λένε αρκετά καλά αφού είναι καλή και η συγκυρία. Στελέχη της αγοράς δεν αποκλείουν να κλείσει τελικά στη μέση η απόδοση ήτοι 3,25%.

ΟΛΠ: Ξανά στα 23 ευρώ η μετοχή με όγκο 2 χιλ. τεμάχια και μάλιστα με αγοραστές. Η αποτίμηση στα 575 εκατ. ευρώ.

EUROBANK: Κάνει τακτικά πλέον την κίνηση 0,79 ευρώ με 0,85 ευρώ και δίνει ευκαιρίες και στο πάνω και στο κάτω. Σήμερα στα 0,8350 ευρώ με άνοδο 1,21% όγκο 381 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 3,09 δισ. ευρώ.

ΕΛΤΡΑΚ: Ολοκληρώνεται και τυπικά η πώληση της Ελτράκ από τους βασικούς μετόχους όπως είχε ανακοινωθεί μερικές μέρες νωρίτερα. Με το άνοιγμα της συνεδρίασης έγιναν 6 πακέτα στην τιμή των 3,29 ευρώ ανά μετοχή συνολικού όγκου 6,84 εκατ. τεμαχίων και συνολικής αξίας 22,5 εκατ. ευρώ.

Τα πακέτα αφορούν το 48,6% του συνόλου των μετοχών. Σημειώνεται πως η εξαγορά αφορά το 66,03% της εταιρείας και αγοράστρια εταιρεία είναι η ELTRAKCP.

Ουσιαστικά η εξαγορά ενεργοποιεί τον κανονισμό του ΧΑ περί δημόσιων προτάσεων και απλά μένει το τυπικό μέρος να ανακοινωθεί.

CENTRIC: Προσπάθεια να ξεπεράσει τα 0,24 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί σημαντικός πωλητής και η μετοχή βρίσκεται στα 0,2450 ευρώ με όγκο 9 χιλ. τεμάχια και άνοδο 0,2450 ευρώ.

Ο αγοραστής παραμένει σημαντικός κάτω από τα 0,24 ευρώ και περιμένει να μαζέψει τα κομμάτια που θέλει. Η εισηγμένη έχει αυξημένη ρευστότητα και ετοιμάζεται να λάβει και άλλα κεφάλαια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της στήλης η αποτίμηση είναι όσα θα είναι και τα ταμειακά διαθέσιμα σε λίγο καιρό συν τις μικρές δραστηριότητες που έχει, βγάλτε αποτίμηση μόνοι σας. Κοντά στα 0,30 ευρώ νομίζουμε πως θα είναι δίκαια αποτιμημένη.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Στα 0,6950 ευρώ με άνοδο 5,30% και όγκο περίπου 20 χιλ. τεμάχια. Κάτω από την καθαρή θέση και αυτή και μάλλον η αγορά επικροτεί την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό και καλά κάνει.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Πάει να φύγει πάνω από τα 0,50 ευρώ. Η αποτίμηση στα 16,7 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 2,41 ευρώ και στο +1,69% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Όχι θα καθόταν να περιμένει... 

ΕΛΤΟΝ: Λίγη προσοχή εδώ γιατί στις τελευταίες συνεδριάσιες δείχνει ωραίες διαθέσεις. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης