Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Καμένες εφεδρείες» βαφτίζονται νέα πρόσωπα και τεχνοκράτες – Οι μέχρι τώρα αλλαγές… είναι κατώτερες των περιστάσεων

tags :
«Καμένες εφεδρείες» βαφτίζονται νέα πρόσωπα και τεχνοκράτες – Οι μέχρι τώρα αλλαγές… είναι κατώτερες των περιστάσεων
Δημιουργείται μια εικόνα ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση χρησιμοποιεί φθαρμένα υλικά και με κομματικά κριτήρια βολεύει ημετέρους.
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ κατέγραψε μια σημαντική νίκη και καλλιέργησε μια μεγάλη προσδοκία ότι ερχόμενη στην εξουσία θα φέρει νέα πρόσωπα και νέες ιδέες που θα στελεχώσουν νευραλγικές θέσεις.
Από τον μικρόκοσμο των τραπεζών και τις προτεινόμενες αλλαγές σε Εθνική και Attica bank σε συνδυασμό με τις κυοφορούμενες αλλαγές σε ΔΕΚΟ και άλλους οργανισμούς εξάγεται το συμπέρασμα ότι καμένες εφεδρείες από το παρελθόν βαφτίζονται νέα πρόσωπα, βαφτίζονται τεχνοκράτες που δεν είναι και όλο αυτό παρουσιάζεται ως μια αλλαγή.
Εάν δει κανείς την περίπτωση της Attica bank ή ακόμη και της Εθνικής ως προτεινόμενα μέλη σε διοικητικά συμβούλια περισσότερο προσομοιάζουν με καμένες εφεδρείες που επανεμφανίστηκαν το προσκήνιο περισσότερο για να ενισχύσουν το εισόδημα τους «κοινώς να βολευτούν» παρά αποφάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση στις ελληνικές τράπεζες.
Επίσης με βάση ορισμένες πληροφορίες τα πρόσωπα που φαίνεται ότι σχεδιάζει να επιλέξει η κυβέρνηση για εταιρίες και ΔΕΚΟ στις οποίες το ελληνικό δημόσιο έχει αυξημένη συμμετοχή επίσης προέρχονται από το χθες.
Δεν μπορεί με καμένες εφεδρείες να χτιστεί μια θετική προοπτική.
Εν τω μεταξύ οι διαρροές ότι είχε προταθεί στον Χάρη Ηλιάδη εκ των βασικών στελεχών της Goldman Sachs να αναλάβει υπουργική θέση, διαψεύδεται.
Θα υποθέσουμε ότι ουδείς θα εγκατέλειπε την Goldman Sachs για να αναλάβει υπουργική θέση και να αμείβεται έως 10 φορές λιγότερα.
Προφανώς και ένα μπορούσε η κυβέρνηση να προσελκύσει στελέχη όπως της Goldman Sachs θα ήταν επιτυχία αλλά ποιος θα αφήσει τόσο σημαντικές θέσεις για να φθαρεί με την πολιτική;
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να προσέξει γιατί εμφανίζονται πολλοί που στην προσπάθεια τους να καταλάβουν μια θέση και να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν ένα ικανοποιητικό μισθό χρησιμοποιούν πολλά μέσα για να εξασφαλίσουν τις θέσεις αυτές.
Δημιουργείται μια εικόνα ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση χρησιμοποιεί φθαρμένα υλικά και με κομματικά κριτήρια βολεύει ημετέρους.
Επειδή αυτό δεν φαίνεται να το υιοθετεί ο Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός θα ήταν σκόπιμο η ΝΔ να προλάβει να μην αμαυρωθεί και στιγματιστεί ότι θέλει να βολέψει κομματικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης