Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 6 ετών έκλεισε ο χρυσός, στα 1.423,3 δολάρια ανά ουγγιά

Σε υψηλό 6 ετών έκλεισε ο χρυσός, στα 1.423,3 δολάρια ανά ουγγιά
Σε υψηλό 6 ετών ο χρυσός 
Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί από το 2013 έκλεισε σήμερα (17/7) η τιμή του χρυσού, καθώς το αμερικανικό δολάριο (κινείται σε αντίθετη πορεία από το πολύτιμο μέταλλο) αποδυναμώθηκε εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve (Fed), με τον δείκτη ICE US Dollar να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τις 97 μονάδες.
Ειδικότερα, τα futures Αυγούστου 2019 για τον χρυσό έκλεισαν στα 1.423,3 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο της τάξεως του 0,9% σε ημερήσια βάση.
Αν και το «Beige Book» της Fed έκανε λόγο για «θετικές προοπτικές» στην οικονομία των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες, οι επενδυτές δεν ικανοποιήθηκαν, καθώς η έκθεση υπογράμμιζε επίσης την «μέτρια» ανάπτυξη και την αβεβαιότητα που προκαλούν οι εμπορικές διαμάχες -με αποτέλεσμα να βρει στήριξη ο χρυσός.
Η έκθεση ακολούθησε την ομιλία του Jerome Powell στο Παρίσι, ο οποίος ανέφερε ότι ότι οι οικονομικές προοπτικές δεν έχουν βελτιωθεί από την τελευταία συνεδρίαση της FOMC τον Ιούνιο.
Ο χρυσός «υποχώρησε στο επίπεδο των 1.400 δολαρίων και αναπήδησε από αυτό», δήλωσε -στο MarketWatch- ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter.
«Πιστεύω ότι ήταν μια σημαντική επιβεβαίωση από πλευράς τεχνικού επιπέδου που έδωσε σήμα στους επενδυτές να αγοράσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης