Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Χρήσιμη για την οικονομία μία ελαφρά περαιτέρω νομισματική χαλάρωση

Evans (Fed): Χρήσιμη για την οικονομία μία ελαφρά περαιτέρω νομισματική χαλάρωση
Δηλώσεις του πρόεδρου της Fed Σικάγου, Charles Evans
Μία «ελαφρά» περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από πλευράς Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) θα ήταν χρήσιμη για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, σε σημερινές (16/7) του δηλώσεις.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις επιθέσεις που δέχεται ο Jerome Powell από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, δικαιολογώντας τες εν μέρει και αποδίδοντάς τες στις «τρέχουσες συγκυρίες».
Σε ό,τι αφορά στην «στέρεα» οικονομία των ΗΠΑ, σημείωσε πως ο τρέχοντας ρυθμός ανάπτυξης είναι σύμφωνος με τον δυνητικό, ενώ υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να υπερβεί τον στόχο του 2% τους επόμενους μήνες.
Πρόσφατα, ο κ. Evans είχε πει ότι οι μειώσεις των επιτοκίων ενδέχεται να καταστούν αναγκαίες προκειμένου να βοηθήσουν στην άνοδο του πληθωρισμού και να ενισχύσουν την αξιοπιστία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
«Ο πληθωρισμός μού προκαλεί νευρικότητα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «καναδυό» περικοπές των επιτοκίων θα βοηθούσαν στην άνοδο του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο του 2%, έως περίπου το 2021, και θα έδειχναν ότι η Fed είναι πρόθυμη να εξισορροπήσει τα χρόνια χαμηλού πληθωρισμού με έναν ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης