Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Στο 303% του ΑΕΠ έχει εκτοξευθεί το συνολικό χρέος της Κίνας

tags :
IIF: Στο 303% του ΑΕΠ έχει εκτοξευθεί το συνολικό χρέος της Κίνας
Σύμφωνα με το IIF το κινεζικό χρέος αντιστοιχεί στο 15% του παγκόσμιου
Η προσπάθεια της Κίνας να διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της έχει οδηγήσει σε εκτόξευση του χρέους της χώρας, όπως αναφέρει το Bloomberg, παραθέτοντας στοιχεία του IIF.
Σύμφωνα με αυτά το συνολικό χρέος της Κίνας (δηλαδή κρατικό, επιχειρηματικό αλλά και τα χρέη των καταναλωτών) έφθασε στο 303% του ΑΕΠ, αντιστοιχώντας στο 15% του παγκόσμιου χρέους, ενώ βρίσκονταν στο 297% του ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική οικονομία έχει αρχίσει να «χάνει» σημαντικό μέρος της ισχυρής ανάπτυξής της, ο οποίος έφθασε στο 6,2% για το β’ τρίμηνο 2019, όντας ο χαμηλότερος όλων των εποχών.

Πάντως μέχρι στιγμής οι κινεζικές αρχές εμφανίζονται πρόθυμες να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το χρέος, με δεδομένο επίσης το γεγονός ότι το διαχειρίζονται οι ίδιες.
Αυτό, όμως, σημειώνει το Bloomberg δεν είναι κάτι που δεν θα πρέπει να ανησυχεί την παγκόσμια οικονομία, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν οι φόβοι για φούσκα κυρίως στο εταιρικό χρέος της Κίνας, η οποία εάν.. σκάσει μπορεί να συμπαρασύρει μαζί της τους πάντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης