Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζονται τα καλυμμένα ομόλογα για Eurobank και Εθνική Τράπεζα

Moody's: Αναβαθμίζονται τα καλυμμένα ομόλογα για Eurobank και Εθνική Τράπεζα
Η Moody's Investors Service αναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα για Εθνική και Eurobank
Στην αναβάθμιση των προγραμμάτων καλυμμένων -με στεγαστικά δάνεια- ομολόγων για την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank Ergasias προχώρησε η Moody's Investors Service, στον απόηχο της αναβάθμισης των προοπτικών για την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών.
Ειδικότερα:

-αναβαθμίστηκε σε Baa1 -από Baa2- το Mortgage Covered Bonds 1 programme της Eurobank Ergasias
-αναβαθμίστηκε σε Baa3 -από Ba1- το Mortgage Covered Bonds 2 programme της Eurobank Ergasias
-αναβαθμίστηκε σε Baa1 -από Baa3- το Mortgage Covered Bonds 2 programme της Εθνικής Τράπεζας

Νωρίτερα, ο οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση του outlook για τις αξιολογήσεις των μακροπρόθεσμων καταθέσεων των Alpha Bank, Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, σε θετικό από σταθερό προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
O αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε επίσης τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις κινδύνου αναβαθμίστηκε στο Β1 από το Β2.
Οι υπόλοιπες αξιολογήσεις των τραπεζών έχουν επιβεβαιωθεί.
Η αναβάθμιση οφείλεται στις προσδοκίες της Moody's για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των assets, της χρηματοδότησης και της κερδοφορίας στο διάστημα 2019-2020, από ένα πιο υποστηρικτικό λειτουργικό περιβάλλον, όπως εξηγεί ο Νώντας Νικολαΐδης, αντιπρόεδρος και senior credit officer της Moody’s.
Ο οίκος αξιολόγησης σχολιάζει τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκτιμώντας πως είναι πιθανό να επισπεύσει τις φιλικές προς την ανάπτυξη οικονομικές πολιτικές, οι οποίες θα καταστήσουν πιο ευνοϊκή για τις τράπεζες την εφαρμογή των στρατηγικών τους σχεδίων για την βελτίωση των χρηματοπιστωτικών τους αποδόσεων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης