Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως πιθανούς εισβολείς

Βίτσας: Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως πιθανούς εισβολείς
Βίτσας: Στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως πιθανούς εισβολείς
Άγνοια και επικίνδυνη πολιτική στο προσφυγικό καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Βίτσας, με φόντο τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΝΔ.
Ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον News 24/7, είπε ότι στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό ως ζήτημα ασφάλειας και τις ροές ως πιθανούς εισβολείς ενώ καταφέρθηκε και για την κατάργηση του ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Αρνητικά σχολίασε και την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.
“Δεν έχουν καταλάβει ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει την ευθύνη για τις άδειες 500.000 αλλοδαπών που έχουν έρθει στη χώρα από το '90, τις golden visa και τις άδειες όσων έρχονται για σπουδές” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
“Αν έρθουν από τη θάλασσα θα τους διασώσουμε; Φαντάζομαι ναι, γιατί αν υπάρχει άλλη άποψη η χώρα θα απομονωθεί.
Η Frontex ως ευρωπαϊκή υπηρεσία μπορεί να κάνει μόνο διάσωση και υποδοχή και δεν μπορεί να εμποδίσει τις βάρκες” είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για λόγια του αέρα σε σχέση με την ενίσχυση της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.
“Να δεχτώ τα κλειστά κέντρα εάν η αίτηση ασύλου θα εξετάζεται μέσα σε 6 βδομάδες” συνέχισε και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τις ενστάσεις οι οποίες θα χρειάζονται χρόνια για να εξεταστούν.
Σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει έως 100.000 ανθρώπους με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόζονται όλα τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα και πρόσθεσε ότι τώρα στη χώρα βρίσκονται 75.000 άνθρωποι.
Κάνοντας την αυτοκριτική του για το πως αντιμετώπισε το πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι οι διαδικασίες θα έπρεπε να είναι ταχύτερες, φέρνοντας ως παράδειγμα το βιολογικό καθαρισμό της Μόριας ο οποίος καθυστέρησε -όπως είπε- για γραφειοκρατικούς λόγους.
Επανέλαβε ότι οι ροές πρέπει να μοιραστούν σε όλη την Ευρώπη ενώ μίλησε θετικά για τη θητεία Αβραμόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν έχω κανένα παράπονο” και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε για τα κορυφαία πόστα της Ευρώπης με την προϋπόθεση ότι θα κρατήσει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, ακόμη κι αν το πρόσωπο αλλάξει.
Σε σχέση με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι έχει σημασία το κόμμα να κρατήσει τα αριστερά του χαρακτηριστικά, δίνοντας δευτερεύουσα σημασία ο τρόπος εκλογής προέδρου, χωρίς να αποκλείει ψηφοφορία από τη βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης