Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Εντελώς παραπλανητικές οι δηλώσεις Trump ότι η επιβράδυνση της οικονομίας μας συνδέεται με τους δασμούς

ΥΠΕΞ Κίνας: Εντελώς παραπλανητικές οι δηλώσεις Trump ότι η επιβράδυνση της οικονομίας μας συνδέεται με τους δασμούς
Το Πεκίνο χαρακτήρισε ως «παραπλανητικές» τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου με αφορμή την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας
Ως «εντελώς παραπλανητικές» χαρακτήρισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας οφείλεται στους δασμούς που έχει επιβάλλει η Ουάσιγκτον τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Geng Shuang, δήλωσε ότι «είναι εντελώς παραπλανητικό να υποδεικνύει κάποιος ότι η Κίνα χρειάζεται μία εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή η οικονομία της καταγράφει επιβράδυνση».
«Ο ρυθμός ανάπτυξης για το πρώτο μισό του έτους δεν αποτελεί κακή επίδοση, λαμβάνοντας υπόψην την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Geng, προσθέτοντας ότι «η σταθερή ανάπτυξη της Κίνας είναι καλή για τον κόσμο και για την οικονομία των ΗΠΑ επίσης».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι «όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το να λέει κανείς ότι επειδή η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, η Κίνα ελπίζει επειγόντως να καταλήξει σε συμφωνία με την αμερικανική πλευρά, είναι εντελώς παραπλανητικό».
«Το να επιτευχθεί μία εμπορική και οικονομική συμφωνία δεν είναι μόνο μία μονόπλευρη επιθυμία της Κίνας», διευκρίνησε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η αμερικανική πλευρά έχει επίσης αυτή την επιθυμία».
Σημειώνεται ότι χθες (15/7) τα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Κίνας κατέγραψε οριακή επιβράδυνση στο 6,2%, γεγονός που αποτελεί τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 27 ετών, ενώ η αντίστοιχη ανάπτυξη για το πρώτο εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στο 6,3%.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία της κινεζικής οικονομίας, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι «η ανάπτυξη της Κίνας για το δεύτερο τρίμηνο είναι η βραδύτερη που έχει υπάρξει τα τελευταία 27 χρόνια», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «οι δασμοί των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν σημαντική επίδραση στις εταιρείες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Κίνα για μη δασμολογημένες χώρες».
«Χιλιάδες εταιρείες φεύγουν», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τόνισε εν συνεχεία πως «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Κίνα θέλει να συνάψει μία συμφωνία με τις ΗΠΑ και εύχεται να μην είχε καταργήσει την αρχική συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης