Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Όλγα Γεροβασίλη θα προτείνει για γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – Εκπρόσωπος ο Χαρίτσης

Την Όλγα Γεροβασίλη θα προτείνει για γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – Εκπρόσωπος ο Χαρίτσης
Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους θα προτείνει τους Τσακαλώτο, Τζανακόπουλο και Ξενογιαννακοπούλου
Την Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να προτείνει για γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας, ο οποίος θα πάρει τη βουλευτική έδρα της Αχαΐας θα προτείνει στη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Στη θέση του διευθυντή της ΚΟ θα προτείνει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με αναπληρωτή τον Κώστα Βασιλάκη ενώ για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα.
Επίσης, νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ η Ράνια Σβίγκου θα αναλάβει υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική.
Τα πρόσωπα αυτά θα είναι και οι «πρωτεργάτες» στην προσπάθεια του κ.Τσίπρα να προχωρήσει στην πορεία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ήδη εκκινήσει.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε χθες Δευτέρα 15/7 στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα ενώ σημερα το απόγευμα, συνεδριάζει για πρώτη φορά η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στα σενάρια περί εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση.
Παράλληλα, είναι πολλά, καθώς φαίνεται, τα σενάρια που διακινούνται στο παρασκήνιο σε ότι αφορά την διαδικασία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.
Άλλωστε σε αυτό εστιάζει και στις συσκέψεις που πραγματοποιεί με τους στενούς του συνεργάτες ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ και η επανίδρυσή του.
Ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων τίθεται το δίλημμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μετακινηθεί προς το Κέντρο ή όχι και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πιο μαζικό.
Συνάμα, στελέχη της προοδευτικής συμμαχίας και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, φέρνουν στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση για εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση.
Πρόταση που αποτελεί μια καλή αφορμή για συζήτηση καθώς δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι είναι μια καλή ευκαιρία να εγγραφούν περισσότερα μέλη στο κόμμα, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Χρ.Κλ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης