Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ευελπιστούμε η Βόρεια Κορέα να γίνει πιο δημιουργική στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ευελπιστούμε η Βόρεια Κορέα να γίνει πιο δημιουργική στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στόχος της Ουάσιγκτον παραμένει η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας
Την ελπίδα του ότι η Βόρεια Κορέα θα γίνει «περισσότερο δημιουργική» στον επόμενο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (16/7) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πότε θα πραγματοποιθούν οι επόμενες συνομιλίες.
Ειδικότερα, ο κ. Popmeo δήλωσε ότι «ελπίζω πως η Βόρεια Κορέα θα έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ιδέες τις οποίες δεν είχαν την πρώτη φορά», προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε ότι κι εμείς μπορούμε να γίνουμε επίσης λίγο πιο δημιουργικοί».
Ωστόσο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι «η αποστολή του προέδρου δεν έχει αλλάξει, είναι η πλήρης και τελική αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας με τρόπο που μπορούμε να τον επαληθεύσουμε», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή είναι η αποστολή που έχει τεθεί για αυτές τις διαπραγματεύσεις».
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ανέφερε πότε θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων, στα τέλη του περασμένου μήνα είχε δηλώσει ότι η συνάντηση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί «κάποια στιγμή τον Ιούλιο, πιθανώς μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες».
Οι παραπάνω δηλώσεις του Mike Pompeo έρχονται στον απόηχο των εκκλήσεων του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping, προς τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, να δείξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Πιονγιάνγκ, καθώς και να μειώσει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας «εν ευθέτω χρόνω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης