Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρουσία Δ. Κουτσολιούτσου εγκρίθηκε ο αναμορφωμένος ισολογισμός της Folli Follie - Σήμερα 16/7 δημοσιεύεται

tags :
Παρουσία Δ. Κουτσολιούτσου εγκρίθηκε ο αναμορφωμένος ισολογισμός της Folli Follie - Σήμερα 16/7 δημοσιεύεται
Οι ευθύνες του ΔΣ , οι καινοφανείς θεωρίες για συμφωνία με τους ομολογιούχους και το … τεχνικό πρόβλημα με το «Ερμής»
Σημεία και τέρατα αποτυπώνονται σύμφωνα με πληροφορίες στις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie που εγκρίθηκαν αργά χθες το βράδυ 15 Ιουλίου μετά από πολύημερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές παρίστατο και ο βασικός μέτοχος της εταιρίας κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος παρ΄ ότι δεν είναι μέλος του ΔΣ.
Οι οικονομικές καταστάσεις βρίθουν παρατηρήσεων από την PwC της οποίας η έκφραση γνώμης είναι αρνητική όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το bankingnews
Αργά χθες το βράδυ επιχειρήθηκε να αποσταλούν οι οικονομικές καταστάσεις στο ΧΑ μέσω του συστήματος Ερμής, ωστόσο αυτό δεν κατέστη τεχνικά δυνατό και αναμένεται να επαναληφθεί η προσπάθεια σήμερα το πρωί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση υπήρξε μεγάλη ένταση μέχρι να δοθεί η έγκριση ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνίες από πλευράς μελών του ΔΣ αλλά και μελών της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρίας.
Μείζον θέμα πάντως για το ΔΣ αλλά και για την εταιρία είναι η στάση των ομολογιούχων δανειστών όπου από την πλευρά της εταιρίας μιλούν για νέο term sheet αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει βάση. Και αυτό διότι η πλειοψηφία των ομολογιούχων της Folli Follie είναι μικροπενδυτές και τα περιθώρια σύναψης συμφωνίας είναι μηδενικά.
Άλλωστε δεν είναι τυχαία η αναφορά της PwC περί αβεβαιότητας συνέχισης της λειτουργίας της εταιρίας καθώς το ΔΣ δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία ή ακόμα και σχέδιο συμφωνίας με τους πιστωτές.
Πάντως μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων ανοίγει ένας κύκλο ευθυνών για την νυν διοίκηση αλλά και τις διοικήσεις που ακολούθησαν την αποκάλυψη του σκανδάλου στις αρχές Μαίου του 2018 δεδομένου ότι φαίνεται να έχουν διαπραχθεί πράξεις των οποίων η νομιμότητα είναι απολύτως αμφισβητούμενη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης