Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο Τσακαλώτος «τρολάρει» το CNBC για την υποψηφιότητα στο ΔΝΤ: Δεν το εγκρίνουν οι «53»

tags :
Ο Τσακαλώτος «τρολάρει» το CNBC για την υποψηφιότητα στο ΔΝΤ: Δεν το εγκρίνουν οι «53»
«Άργησα να απαντήσω γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53» αναφέρει ο πρώην υπουργός για την είδηση που μετέδωσε το CNBC ότι το όνομα του «παίζει» για τη διαδοχή της Lagarde
Με το γνωστό φλεγματικό του χιούμορ απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος στις πληροφορίες που τον έφεραν να είναι υποψήφιος για να αντικαταστήσει την C. Lagrade στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Ο κ. Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε τα εξής... επικά: «Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53.
Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο.
Οι έξι επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι τρεις είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».
Να σημειωθεί ότι, δημοσίευμα του δικτύου CNBC που δημοσιεύθηκε σήμερα ανέφερε τους αξιωματούχους που ακούγονται για το ποιος θα διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ονομάτων.'



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης