Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέες εκλογές το φθινόπωρο η Ισπανία - Sanchez: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες με τους Podemos

Προς νέες εκλογές το φθινόπωρο η Ισπανία - Sanchez: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες με τους Podemos
Προς νέα εκλογική αναμέτρηση το φθινόπωρο οδεύει η Ισπανία
Παραμένει το αδιέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία, με τη χώρα να οδεύει σε νέα εκλογική αναμέτρηση το φθινόπωρο, καθώς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Pedro Sanchez, κατέρρευσαν οι συνομιλίες των Σοσιαλιστών με τους Podemos του Pablo Iglesias.
O Sanchez δήλωσε ότι ο Pablo Iglesias απέρριψε όλες τις προτάσεις των Σοσιαλιστών (PSOE).
Οι Podemos ζητούσαν τη δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή και των δύο κομμάτων στο υπουργικό συμβούλιο.
Τα τρία κόμματα της ισπανικής δεξιάς, το Λαϊκό Κόμμα, οι Ciudadanos και το Vox έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υποστηρίξουν τον Sanchez.
Κατά τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις στις 22-23 Ιουλίου, ο Sanchez χρειάζεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 176 ψήφους.
Εάν αποτύχει, θα πρέπει να αναζητήσει εντός δύο ημερών απλή πλειοψηφία -όπου οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν πρέπει να είναι περισσότεροι από εκείνους που αντιτίθενται ή απέχουν - ώστε να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.
Οι συνομιλίες ανάμεσα στο PSOE και τα άλλα πολιτικά κόμματα έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.
Oι Σοσιαλιστές δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους στενότερους συμμάχους τους, τους Unidas Podemos.
Ο Sanchez ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούνιο 2018 κερδίζοντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος, ασκεί χρέη πρωθυπουργού αφού κέρδισε τις εκλογές του Απριλίου.
Την Τρίτη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του PSOE δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Sanchez θα σταματήσουν εάν δεν κατορθώσει να κερδίσει τις ψηφοφορίες στο τέλος του Ιουλίου.
Η δήλωσή της οδήγησε στην υπόθεση της διεξαγωγής νέων εκλογών τον Νοέμβριο, της τέταρτης εκλογικής αναμέτρησης σε τέσσερα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης