Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ρατσιστικά σχόλια Trump κατά γυναικών Γερουσιαστών των Δημοκρατικών για την καταγωγή τους

Νέα ρατσιστικά σχόλια Trump κατά γυναικών Γερουσιαστών των Δημοκρατικών για την καταγωγή τους
Το σχόλιο αφορούσε τη Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Alexandria ocasio Cortez, την Ilhan Omar από τη Μινεσότα, την Ayanna Prisley από τη Μασαχουσέτη και τη Rasinda Ilaib από το Μίσιγκαν
«Να πάτε πίσω στις Πολιτείες σας και να βοηθήσετε να φτιαχτούν τα τελείως διαλυμένα και κατακλυσμένα από εγκληματικότητα μέρη απ’ όπου κατάγεστε, αντί να ασκείτε κριτική στις ΗΠΑ» είπε ο Donald Τrump σε μια ομάδα Δημοκρατικών γερουσιαστών του κογκρέσου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Το σχόλιο Trump, που καταδικάστηκε ως ρατσιστικό αφορούσε κατά τα φαινόμενα την Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Alexandria ocasio Cortez, την Ilhan Omar από τη Μινεσότα, την Ayanna Prisley από τη Μασαχουσέτη και τη Rasinda Ilaib από το Μίσιγκαν, μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον μεγιστάνα αλλά και στην νυν Δημοκρατική ηγεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπω «Προοδευτικές» Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, που προέρχονται από χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων είναι μια ολοκληρωτική και απόλυτη καταστροφή... κακόβουλα να λένε στους πολίτες των ΗΠΑ... πώς πρέπει να διοικείται η κυβέρνησή μας», έγραψε ο Trump σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter.
Να σημειωθεί, ότι μόνο η Omar, η οικογένεια της οποίας έφυγε από τη Σομαλία με την ιδιότητα του πρόσφυγα και έφθασε στη Μινεάπολη το 1997, έχει γεννηθεί εκτός των ΗΠΑ. Η Ilaib έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από Παλαιστίνιους γονείς και η Ocasio Cortez στη Νέα Υόρκη από γονείς με ρίζες στο Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi μπορεί να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ομάδα αυτή, ωστόσο έσπευσε στο πλευρό τους σήμερα μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος. Χαρακτήρισε τα σχόλια του Trump «ξενοφοβικά».
«Όταν ο @realDonaldTrump λέει σε τέσσερις Αμερικανίδες γερουσιάστριες να επιστρέψουν στις χώρες τους, επαναβεβαιώνει ότι το σχέδιό του 'Make America Great Again' ήταν πάντα να γίνει η Αμερική ξανά λευκή» έγραψε στο Twitter.
«Εγώ εντάσσομαι στην κατηγορία του Προέδρου;» διερωτήθηκε ο γερουσιαστής Dick Darbyn από το Ιλινόι, μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του CBS, αναφερόμενος στην καταγωγή του από τη Λιθουανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης