Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλειώδεις οι εορτασμοί για την Ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι - Επεισόδια από τα Κίτρινα Γιλέκα

Μεγαλειώδεις οι εορτασμοί για την Ημέρα της Βαστίλης στο Παρίσι - Επεισόδια από τα Κίτρινα Γιλέκα
Στους εορτασμούς μετείχαν και στρατεύματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τους Ισπανούς να ανοίγουν την παρέλαση
Παρουσία πολλών διεθνών ηγετών κι έχοντας στο πλευρό του τη γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel ο Γάλλος πρόεδρος Em Macron κήρυξε την έναρξη των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλης.
Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στο Παρίσι φέτος η Γαλλία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της τιμώντας την ευρωπαϊκή στρατιωτική συνεργασία.
Με την μεγαλειώδη παρέλαση κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε στους παρευρισκόμενους ηγέτες, μεταξύ των οποίων
ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte και ο Πορτογάλος Πρόεδρος Marcelo Rebelo de Sousa επίδειξη των γαλλικών τεχνολογικών καινοτομιών σε ζητήματα ασφαλείας.

Αεροσκάφη, της γαλλικής Αεροπορίας πετούσαν στον ουρανό του Παρισιού ενώ πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα συμπλήρωναν την στρατιωτική παρέλαση στην οποία μετείχαν πάνω από 4.300 στρατιώτες, 200 οχήματα και πάνω από 100 αεροσκάφη, ενώ στην παρέλαση μετείχαν και στρατεύματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τους Ισπανούς να ανοίγουν ν την παρέλαση.

Συγκρούσεις διαδηλωτών και 152 συλλήψεις

Την ώρα της παρέλασης ωστόσο ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας με τις αρχές να συλλαμβάνουν ήδη 152 ανθρώπους ανάμεσα τους και δύο προβεβλημένα στελέχη των Κίτρινων Γιλέκων.
Το γραφείο του εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι οι Zeroem Rontrighues και Maxi Nikol συνελήφθησαν και ανακρίνονται ως ύποπτοι για τη διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης.
Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης.
Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία ενάντια των διαδηλωτών / Φωτογραφία: AP

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 152 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Παρίσι για αδικήματα που περιλαμβάνουν πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρχές, βανδαλισμό, επίθεση εναντίον αξιωματούχων και οπλοκατοχή.
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 μετέδωσε νωρίτερα ότι περίπου 20 με 50 διαδηλωτές που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση γιουχάρισαν τον γάλλο πρόεδρο Macron. Κάποιοι μάλιστα άφησαν στον αέρα κίτρινα μπαλόνια, ένα σύμβολο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, σύμφωνα με τον σταθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης