Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάρωσαν τη Ναυπακτία τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Σάρωσαν τη Ναυπακτία τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Zημιές σε σπίτια,  δρόμους και ακτές
Σωρεία προβλημάτων προκλήθηκαν στη Ναυπακτία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, καθώς σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια,  δρόμους και ακτές.
Μάλιστα, ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο Μακύνειας έχει υποστεί ζημιά , όπως και οι παραλίες της Ρίζας και της Μακύνειας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Χρ. Τέγας, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων , ζημιές έχουν σημειωθεί  σε σπίτια, εξαιτίας της εισροής υδάτων, στην αγροτική οδοποιία, εξαιτίας καταπτώσεων χωμάτινων όγκων, αλλά και σε ακτές, λόγω φερτών υλικών, ενώ μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας «εργάζονται συνεχώς για τον καθαρισμό δρόμων από φερτά υλικά, ώστε να γίνεται χωρίς προβλήματα η πρόσβαση των κατοίκων σε σπίτια και καταστήματα».
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Π. Λουκόπουλος, πρόκειται να υποβάλλει αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη, όπου έχουν πλημμυρίσει υπόγεια σπιτιών και εκτάσεις γης, ενώ έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής 14/7 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε στην περιοχή του Αντιρρίου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαΐα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης