Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν επιθυμεί να ελέγξει δημόσιους οργανισμούς ή ανεξάρτητες αρχές

Μηταράκης: Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν επιθυμεί να ελέγξει δημόσιους οργανισμούς ή ανεξάρτητες αρχές
"Στόχος δικός μας είναι ο επόμενος προϋπολογισμός του 2020 να στηρίζεται σε ανάπτυξη 4% και πλεόνασμα 2%", τονίζει ο Ν. Μηταράκης
«Η ΝΔ δεν επιθυμεί, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ελέγξει τους δημόσιους οργανισμούς ή τις ανεξάρτητες αρχές.
Αντιθέτως θα σεβαστεί πλήρως τη θεσμική τους αξία και αυτοτέλεια», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.
Ο ίδιος, σε ερώτηση για την εποπτεία της ΕΥΠ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον πρωθυπουργό, αναφέριε πως «δυστυχώς επί ΣΥΡΙΖΑ γίναμε μάρτυρες μιας παρακμής σε πολλούς από τους οργανισμούς που αναφέρατε.
Νομίζω, λοιπόν ότι σε ένα βαθμό η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού σηματοδοτεί την πρόθεσή του τόσο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους όσο και να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που δύνανται να παίξουν στο πλαίσιο του νέου κυβερνητικού οράματος της ΝΔ».
Ακόμη, ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει ότι  «το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο ήδη από το 2014 και η οπισθοδρόμηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις νέες περικοπές», προσθέτοντας πως «η σημερινή νέα εξισορρόπηση έγινε με σκληρές και αχρείαστες θυσίες από τους πολίτες».
Κάνοντας αναφορά στους αναπτυξιακούς στόχους της κυβέρνησης, υπογραμμίζει ότι «ο προϋπολογισμός του 2019 στηρίχθηκε στις παραδοχές ότι η ανάπτυξη θα είναι 2% και τα πλεονάσματα 4%.
Στόχος δικός μας είναι ο επόμενος προϋπολογισμός του 2020 να στηρίζεται σε ανάπτυξη 4% και πλεόνασμα 2%».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης