Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βρούτσης: Στις 400.000 οι εκκρεμείς συντάξεις και αναμονή έως και 3 χρόνια

Βρούτσης: Στις 400.000 οι εκκρεμείς συντάξεις και αναμονή έως και 3 χρόνια
Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει η ψηφιοποίηση των συντάξεων μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ
Την τραγική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στον ΕΦΚΑ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
«Δυστυχώς, η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι πολύ διαφορετική από αυτή που πιστεύαμε.
Σύμφωνα με έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, μέχρι τις 31/1/2019, οι εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις μόνο του δημοσίου τομέα ανέρχονται περίπου στις 160.000.
Εάν τις αθροίσουμε με τις 230.000 του ιδιωτικού τομέα, το νούμερο που βγαίνει, ανέρχεται περίπου στις 400.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις.
Και τα στοιχεία αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές μέγεθος των εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων από τον ΕΦΚΑ, το οποίο δυστυχώς αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Επίσης, διαπιστώσαμε το πολύ μεγάλο χρόνο απονομής των συντάξεων, ο οποίος μπορεί να φτάσει και τα τρία χρόνια αναμονής!» δήλωσε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κτίριο του ΕΦΚΑ στην πλατεία Κάνιγγος.
Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης, «ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο εντάθηκε επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου» και υποσχέθηκε ότι, μέχρι την 1η Ιουνίου του 2020, το 34% των συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και, μέχρι και το 2021, το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 90% των συντάξεων που απονέμονται.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι, σε πρώτη φάση η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κάλυψη των κενών του στελεχιακού δυναμικού του ΕΦΚΑ, για να λυθεί βραχυχρόνια το πρόβλημα των ουρών στα καταστήματα, και σε δεύτερη φάση στην ψηφιοποίηση των συντάξεων, μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ, απλοποιώντας τον τρόπο και εκμηδενίζοντας το χρόνο απονομής των συντάξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης