Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +2% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +2% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -2,1%
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/7) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία ωστόσο αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί επίσης άνοδος της τάξεως του +0,6%, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξεως του +2,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -2,1% έναντι ετήσιας πτώσης -1,1% τον Απρίλιο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο -1,8%.
Ο υποδείκτης που αφορά τις αποστολές κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,3% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018 καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,8%.
Επιπλέον, ο υποδείκτης ο οποίος σχετίζεται με τα αποθέματα σημείωσε άνοδο κατά +0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε επίσης άνοδος της τάξεως του +1,5%.
Όσον αφορά την αναλογία αποθεμάτων, ο σχετικός υποδείκτης ενισχύθηκε κατά +1,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος που σημειώθηκε σε ετήσια βάση, και συγκεκριμένα κατά +4,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης