Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Γιατί η μείωση επιτοκίων από τη Fed μπορεί να διασώσει τη Wall Street

CNBC: Γιατί η μείωση επιτοκίων από τη Fed μπορεί να διασώσει τη Wall Street
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το β’ τρίμηνο 2019 ήταν αρνητικό για τα μεγέθη των εισηγμένων στη Wall
Η νομισματική πολιτική της Fed αποτελεί έναν από τους ελάχιστους παράγοντες που μπορούν να «απορροφήσουν» την αναμενόμενη ανακοίνωση αρνητικών μεγεθών β’ τριμήνου από τις κορυφαίες επιχειρήσεις της Wall Street, όπως, τουλάχιστον, επισημαίνει το CNBC σε δημοσίευμά του.
Η πρόσφατη κατάρριψη ιστορικών ρεκόρ και από τους τρεις δείκτες της Wall Street επαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία της νομισματικής πολιτικής για την αγορά.
«Μοναδικός παράγοντας στήριξης είναι η Fed.
Χωρίς προσδοκίες για οργανική ανάπτυξη των κερδών και βελτίωσης των ισολογισμών, ποιος άλλος παράγοντας μπορεί να υπάρξει;», αναρωτιέται ο Michael Farr, αναλυτής και επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Farr, Miller & Washington.
Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell σε δύο ακροάσεις του –σε Γερουσία και Κογκρέσο- αυτήν την εβδομάδα άφησε να εννοηθεί ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων στη συνεδρίασή της στις 31 Ιουλίου 2019.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα μειώσει το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης.
Αυτή τη στιγμή η κλίμακα διακύμανσής του είναι 2,2% - 2,50%.

«Η άποψή μου είναι ότι εάν δεν «πέσουν» τα επιτόκια, τότε θα πέσουν οι μετοχές», ξεκαθαρίζει ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία CFRA.
Σύμφωνα με τον Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της Prudential Financial «αυτό που προσπαθούν να καταλάβουν οι επενδυτές είναι πόσες μειώσεις θα γίνουν και το εύρος τους.
Σαφώς η Fed θα συνυπολογίσει τόσο την υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης όσο και τις αρνητικές συνέπειες από τον εμπορικό πόλεμο».
Η μείωση των επιτοκίων θα σημάνει και ένα πιο αδύναμο δολάριο, γεγονός που θα στηρίξει τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη του S&P 500 θα υποχωρήσουν στο β’ τρίμηνο 2019.
Ο Stovall τοποθετεί την υποχώρηση στο 1,7%, ενώ στο α’ τρίμηνο 2019 είχαν ενισχυθεί κατά 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης