Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ΗΠΑ - Στα 1.406,70 δολ.

tags :
Απώλειες 0,4% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ΗΠΑ - Στα 1.406,70 δολ.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 0,4% ή 5,80 δολ. στα 1.406,70 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (10/7/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας από τα υψηλά μιας εβδομάδας που «άγγιξε» χθες, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο διοικητής της Fed, Jerome Powell, δήλωσε χθες πως η κεντρική τράπεζα «θα ενεργήσει όπως αρμόζει» για να διατηρηθεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Σήμερα, ο Powell εμφανίστηκε εκ νέου ανοιχτός σε μια μείωση των επιτοκίων, δηλώνοντας στη Γερουσία πως η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της για να συνεχιστεί η ανάπτυξη.
Ωστόσο, σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ εξέγειραν αμφιβολίες σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα θα προβεί σε τόσο «επιθετική» μείωση των επιτοκίων όσο αναμενόταν.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2018- ακολουθώντας τέσσερις συνεχόμενους μήνες με αύξηση 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση, σημείωσε αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 2% του προηγούμενου μήνα.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησαν σε χαμηλό τριών μηνών την περασμένη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή αγορά εργασίας θα μπορούσε να στηρίξει την επιβραδυνόμενη οικονομία.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,4% ή 5,80 δολ. στα 1.406,70 δολ. ανά ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε σήμερα τη θέση ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν να βρουν τρόπους να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές, τονίζοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες και των δύο χωρών.
Ειδικότερα, το Πεκίνο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν άμεσα τις κυρώσεις κατά της Huawei, «ανοίγοντας» με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για υγιείς διμερείς σχέσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση στην Κίνα, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι δεν πραγματοποιεί αυτά που υποσχέθηκε.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης