Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξήθηκε η μεταβλητότητα πιέστηκαν οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξήθηκε η μεταβλητότητα πιέστηκαν οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Στα ύψη η μεταβλητότητα και αρκετοί φοβήθηκαν από τον τρόπο που γύρισε από τα υψηλά ημέρας και από την αδυναμία να τα ξαναπιάσει. Τα ξένα πάλι πάνω και ειδικά ο Αμερικάνος. Χαμηλός ο τζίρος πάντως σήμερα στο ΧΑ και τελικά κλείσαμε με μικρή άνοδο.

Η εξέλιξη αυτή πάντως, δημιούργησε αρκετές ανησυχίες και είδαμε σε πολλές μετοχές να τραβιούνται οι εντολές αγοράς. Όσα κράτησαν από την άλλη δείχνουν ότι τα χέρια είναι ισχυρά. Σε τέτοιες μέρες χρειάζονται. Ο γενικός δείκτης έγραψε υψηλό ημέρας στο +1,68% και βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά να χάνει 0,50%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θύμισαν και πάλι ασανσέρ, αφού βγήκαν απότομες πωλήσεις και μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε το πρόσημο του γενικού δείκτη. Η Εθνική βρέθηκε να χάνει 5% ενώ είχε αξιόλογη άνοδο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ κέρδισε τις εντυπώσεις. Ισχυρή άνοδος παρά τις πωλήσεις από insiders. Ανακοίνωσε και τη μείωση του ποσοστού του το York Capital στην Τέρνα Ενεργειακή. Όχι ότι περιμέναμε άλλον να πουλάει, αλλά είναι επίσημο. Καλή κίνηση και από Ελλάκτωρ.

Βέβαια τα βλέμματα τα τράβηξε η μικρούλα ΕΚΤΕΡ λόγω υψηλού όγκου συναλλαγών. Μεγάλος ο αγοραστής αλλά αρκετά μεγάλος και ο πωλητής, ο οποίος βέβαια πουλούσε όμορφα και από τα 1,70 ευρώ και πάνω. Ουσιαστικά μείωσε τη θέση του ένας μεγάλος παίκτης που είχε τοποθετηθεί αρκετά μα αρκετά χαμηλότερα και όπως μαθαίνουμε μπαίνει ένας μεγάλος επίσης.

ΕΚΤΕΡ: Η εισηγμένη έχει πιάσει την καθαρή θέση πλέον αλλά παίζει με αρνητικό δανεισμό 6,6 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να δώσει λόγο για ακόμα υψηλότερη αποτίμηση. Πρέπει όμως να πάρει και κανένα έργο για να εμφανίσει τζίρο και κέρδη αφού από τα έργα που παίρνει δε μπαίνει μέσα γιατί δε σκοτώνει τις τιμές.

Κλείσιμο στα 1,73 ευρώ με άνοδο 1,76% και όγκο 434 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 19,4 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με το που γύρισε η αγορά έφυγε μια μάρκετ πώληση που θορύβησε. Δεν έγινε και κανένας υψηλός όγκος αλλά μάλλον σε κάποιους άρεσε που αγόρασαν κάτω από τα 2,10 ευρώ. Δεν είδαμε όμως διάθεση να την κλείσουν υψηλότερα.

ΚΕΚΡΟΨ: Ανοδική διαφυγή με όγκο 190 χιλ. τεμάχια. Στα 3,3450 ευρώ με άνοδο 9,31% και αποτίμηση 66,2 εκατ. ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Μια ματιά στην αποτίμηση στης Σαραντόπουλος και το p/bv που έχει δείχνει πως η μετοχή είναι συγκριτικά πάμφθηνη. Στα 2,84 ευρώ με άνοδο 2,90% όγκο 8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 48,6 εκατ. ευρώ. Όταν καταλάβει η αγορά τη στρέβλωση και εδώ θα ψάχνουν να βρουν κομμάτια.

ΕΛΤΡΑΚ (απάντηση): Περιμένουμε από το νέο μέτοχο την ανακοίνωση. Ο νόμος του δίνει χρονικό περιθώριο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Η διοίκηση είναι δραστήρια, αν υπάρξουν ευκαιρίες δε θα τις αφήσει. Η μετοχή αξίζει καλύτερης αποτίμησης και με βάση αυτά που έχει. Στα 0,9940 ευρώ με άνοδο 4,19% όγκο 118 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 40 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Με όγκο 193 χιλ. τεμάχια κατάφερε επιτέλους να κλείσει στα 0,2420 ευρώ με άνοδο 1,68% και αποτίμηση 24,4 εκατ. ευρώ. Δεν έχουμε παράπονο αφού ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,12 ευρώ άρα μιλάμε για 100% απόδοση, αλλά εδώ έχουν τρέξει άλλοι κι άλλοι.

REDS: Στα 1,18 ευρώ με άνοδο 0,85% και όγκο 17 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση των 67.7 εκατ. ευρώ εννοείται πως είναι χαμηλή.

ΛΥΚΟΣ: Χαμηλή και η δική του αποτίμηση των 25,7 εκατ. ευρώ. Με όγκο 35 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε οριακά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης