Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Χατζηδάκης κινητοποιεί ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ιδιώτες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική

tags :
Ο Χατζηδάκης κινητοποιεί ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ιδιώτες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική
Έχει γίνει επικοινωνία με τον στρατό, σε μια προσπάθεια αναζήτησης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών
Εκτεταμένη είναι η ζημία που έχει προκληθεί στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Ποτίδαια της Χαλκιδικής εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων, με αποτέλεσμα ο ΑΔΜΗΕ να μην μπορεί να δώσει χρόνο αποκατάστασης.
Ο Υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει έρθει σε επικοινωνία από το πρωί τόσο με την ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ όσο και με μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλιστούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ( γεννήτριες ) που θα εγκατασταθούν σε κομβικά σημεία της περιοχής για να δοθεί ρεύμα, ωσότου αποκατασταθεί το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ.
Παράλληλα έχει γίνει επικοινωνία με τον στρατό, σε μια προσπάθεια αναζήτησης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.
Στόχος του Υπουργείου είναι έως απόψε (11/7) το βραδύ, να αποκατασταθεί προσωρινά η ηλεκτροδότηση σε καίρια σημεία της περιοχής που έχει πληγεί.
Παράλληλα, το πρωί ο υπουργός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Τρέχουμε με όσο μεγαλύτερες ταχύτητες μπορούμε να τρέξουμε, αντιλαμβάνεστε είμαστε δύο ημερών κυβέρνηση. Η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού είναι να χειριστούμε το θέμα με ψυχραιμία, με ταχύτητα γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι και μπορεί να επηρεαστεί ακόμα και η υδροδότηση λόγω των αντλιοστασίων. Ο ίδιος έχω ασχοληθεί για να βρούμε λύσεις επούλωσης του προβλήματος μέχρι την τοποθέτηση των νέων πυλώνων δηλαδή πήρα τηλέφωνα όλους τους μεγάλους παίκτες της ενεργειακής αγοράς της χώρας για να δούμε αν υπάρχουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, για να σταλούν επειγόντως εκεί. Υπάρχουν αλλά λίγα. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Αμύνης για να στείλει και ο στρατός ότι γεννήτριες έχει».

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης