Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Στις 16 Ιουλίου η ψηφοφορία για τον διορισμό της Ursula von der Leyen στην προεδρία της Κομισιόν

ΕΕ: Στις 16 Ιουλίου η ψηφοφορία για τον διορισμό της Ursula von der Leyen στην προεδρία της Κομισιόν
Σε περίπτωση απόρριψης της Ursula von der Leyen το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να προτείνει άλλον υποψήφιο
Στις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την επικύρωση της επιλογής της Γερμανίδας, Ursula von der Leyen, για την προεδρία της Κομισιόν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου.
«Η ομιλία της von der Leyen θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί της επόμενης Τρίτης (10:00 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει συζήτηση έως τις 12:30.
Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας)», επεσήμανε ο Jaume Duch στο twitter.
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο να μην γίνει δεκτή η πρόταση των Ευρωπαίων ηγετών για τον διορισμό της von der Leyen είχαν δώσει τροφή σε εικασίες ότι η ψηφοφορία ίσως καθυστερήσει.
Τις προηγούμενες δύο ημέρες, αλλά και σήμερα η ίδια προσπάθησε να πείσει τους ευρωβουλευτές να την ψηφίσουν, χωρίς ωστόσο να το πετύχει εντελώς.
Για να διαδεχθεί τον Jean Claude Juncker από την 1η Νοεμβρίου η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας θα πρέπει να πείσει τους ευρωβουλευτές, που αντιδρούν στον τρόπο που επελέγη από τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή τουλάχιστον 374 ψήφους, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί τη στήριξη των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων: του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (182 βουλευτές), των Σοσιαλιστών (154 βουλευτές) και της κεντρώας, φιλελεύθερης ομάδας Renew Europe (108 βουλευτές).
Οι Πράσινοι και η άκρα αριστερά έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα την καταψηφίσουν, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν εκφράσει έντονες επικρίσεις εναντίον της.
Σε περίπτωση απόρριψής της το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να προτείνει άλλον υποψήφιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης