Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χρήστης του ελληνικού εθνικού συστήματος φυσικού αερίου η Vitol

tags :
Χρήστης του ελληνικού εθνικού συστήματος φυσικού αερίου η Vitol
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες trading εμπορευμάτων, μεταξύ των οποίων φυσικό αέριο και πετρέλαιο
Τον δρόμο για τη δραστηριοποίηση της Vitol στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου, άνοιξε πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ, με την οποία εγκρίνεται η εγγραφή της εταιρείας στο μητρώο χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, η οποία δημοσιεύεται στη «Διαύγεια», η αίτηση εγγραφής υποβλήθηκε από την εταιρεία τον περασμένο Ιανουάριο.
Η Vitol είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες trading εμπορευμάτων (μεταξύ των οποίων και φυσικό αέριο - πετρέλαιο).
Η έδρα της βρίσκεται στην Ελβετία, ενώ διαθέτει παράλληλα στο χαρτοφυλάκιό της διυλιστήρια, πρατήρια καθώς και έναν μεγάλο στόλο ιδιόκτητων τάνκερ μεταφοράς αργού και πετρελαϊκών προϊόντων.
Την περσινή χρονιά, ο τζίρος της ανήλθε στα 181 δισ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι, μαζί με την Sonatrach, αποτέλεσε τον έναν από του δύο «μνηστήρες» για τη διεκδίκηση του 50,1% των ΕΛΠΕ.
Ωστόσο, όπως και το σχήμα Glencore-Carlyle Group, ούτε αυτή η κοινοπραξία υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για το πλειοψηφικό «πακέτο» και το μάνατζμεντ των Ελληνικών Πετρελαίων, με συνέπεια ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τότε, η εταιρεία είχε εκφράσει ενστάσεις για πρόνοιες που περιλαμβάνονταν στα κείμενα της συμφωνίας αγοραπωλησίας, όπως η παραμονή των ΕΛΠΕ στο ελληνικό χρηματιστήριο και της έδρας του Ομίλου στην Ελλάδα, θέματα προμήθειας, όπως και διατήρησης του ύψους παραγωγής των διυλιστηρίων.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης