Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έφτασαν τα πρώτα συστήματα των S 400 στην Τουρκία - Την ημέρα που αφίχθη ο νέος αμερικανός πρέσβης

tags :
Έφτασαν τα πρώτα συστήματα των S 400 στην Τουρκία - Την ημέρα που αφίχθη ο νέος αμερικανός πρέσβης
Ρωσικές και τουρκικές κρατικές πηγές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη (10/7)  ότι οι παραδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 βρίσκονται σε εξέλιξη
Ρωσικές και τουρκικές κρατικές πηγές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη (10/7)  ότι οι παραδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τμήματα των προηγμένων ρωσικά συστημάτων έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία αεροπορικώς, ακολουθούμενα από ομάδα ρώσων ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες στην ανατολική πόλη της Μαλάτια καθώς και την πρωτεύουσα Άγκυρα.
Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει εκ νέου για «πραγματικές και αρνητικές συνέπειες» εάν η Τουρκία ολοκληρώσει την αγορά των S 400. «Αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν τη μη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F 35», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ χθες (9/7).
Η Τουρκία κάλεσε σήμερα (10/7) τις ΗΠΑ να αποφύγουν ενέργειες που θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις, μία ημέρα αφού η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Morgan Ortagus επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα αντιμετωπίσει «πραγματικές και αρνητικές επιπτώσεις», αν αποκτήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε σήμερα ότι τα σχόλια της Ortagus δεν συνάδουν με το πνεύμα και το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, του D. Trump και του T. Erdogan, στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα τον προηγούμενο μήνα.
«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να αποφύγει να λάβει λάθος μέτρα, πέραν της διπλωματίας και του διαλόγου, τα οποία θα βλάψουν τις σχέσεις» μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, υπογράμμισε ο H. Acsoi.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση στο αίτημά της να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις επιπτώσεις της αγοράς των S-400 από την Άγκυρα.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, David Satterfield, μόλις έφτασε στην Τουρκία χώρα για να αναλάβει τη θέση του στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν οι παραδόσεις των S  400.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης