Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο ευρωσκεπτικιστής Lorenzo Fontana

tags :
Ιταλία: Νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο ευρωσκεπτικιστής Lorenzo Fontana
Καθήκοντα υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο δεδηλωμένος ευρωσκεπτικιστής και μέλος της ακροδεξιάς Lega, Lorenzo Fontana
Καθήκοντα υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο δεδηλωμένος ευρωσκεπτικιστής και μέλος της ακροδεξιάς Lega, Lorenzo Fontana, που σήμερα είναι υπουργός Οικογένειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/7/2019) ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte.
Το χαρτοφυλάκιο αυτό το είχε κρατήσει προσωρινά ο ίδιος ο Conte από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Paolo Savona, ο οικονομολόγος υπουργός που τασσόταν κατά του ευρώ ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας εποπτείας των αγορών.
Ο 39χρονος Fontana είναι στενός συνεργάτης του ηγέτη της Lega, Matteo Salvini.
Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2009 μέχρι το 2018, όταν μπήκε στην κυβέρνηση.
Από τη νέα του θέση κατήγγειλε τους γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και ζήτησε να ανακληθεί ο νόμος που τιμωρεί τις διακρίσεις με βάση τη φυλή ή τη θρησκεία.
Τον περασμένο Μάρτιο, βοήθησε να οργανωθεί στη γενέτειρά του, τη Βερόνα, το Παγκόσμιο Κογκρέσο Οικογενειών, μια διάσκεψη που τάσσεται κατά των αμβλώσεων και κατά των ομοφυλοφίλων.
Την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής ο Fontana ζητούσε την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, τηρώντας την τότε πολιτική γραμμή της Lega.
Το κόμμα έχει πλέον αναιρέσει αυτή τη στάση του, όμως εξακολουθεί να ζητά την προώθηση αλλαγών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την τροποποίηση των δημοσιονομικών κανόνων.
Το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είναι αρμόδιο να επιβλέπει την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών κανονισμών στην ιταλική νομοθεσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης