Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεταξύ 8,25% και 8,5% το επιτόκιο στο ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης tier 2 της Εθνικής – Αντλούνται 400 εκατ. - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Μεταξύ 8,25% και 8,5% το επιτόκιο στο ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης tier 2 της Εθνικής – Αντλούνται 400 εκατ. - Επιβεβαίωση ΒΝ
Η Εθνική Τράπεζα αντλεί 400 εκατ. από το ομολογιακό tier 2 και ενισχύει τα κεφάλαιά της
Μεταξύ 8,25% και 8,50% διαμορφώνεται το εύρος των επιτοκίων στο ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης tier 2 της Εθνικής Τράπεζας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του bankingnews.gr (ΒΝ).
Το εύρος του επιτοκίου 8,25% με 8,50% θεωρείται σχετικά ικανοποιητικό, είναι χαμηλότερο από το 9,75% της Τράπεζας Πειραιώς αλλά οριακά υψηλότερο από το στόχο που είχε θέσει η Εθνική Τράπεζα.
Η Εθνική θα αντλήσει 400 εκατ. ευρώ με στόχο να ενισχύσει τα ίδια της κεφάλαια.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική πραγματοποιεί roadshow στο Λονδίνο σε διεθνείς επενδυτές για να συγκεντρώσει 400 εκατ. μέσω του ομολογιακού.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε

Μεταξύ 8,25% και 8% αναμένεται να κινηθεί το επιτόκιο στο ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης tier 2 της Εθνικής τράπεζας με βάση πληροφορίες.
Να σημειωθεί ότι σήμερα 10 Ιουλίου η διοίκηση της Εθνικής και ο Παύλος Μυλωνάς ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας θα παρουσιάσουν τα επενδυτικά τους σχέδια σε επενδυτές στο Λονδίνο.
Θα διαμορφωθεί ένα εύρος επιτοκίων για το ομολογιακό tier 2 της Εθνικής που θα ενισχύσει τα κεφάλαια κατά 400 εκατ ή μεταξύ 400 με 500 εκατ ευρώ.
Μπορεί να ειπωθεί ότι η Εθνική τράπεζα εάν καταφέρει να επιτύχει επιτόκια 8% με 8,25% θα αντλήσει τα 400 εκατ κεφάλαια έως τις 11 Ιουλίου.
Εάν το επιτόκιο κινηθεί πάνω από 8,5% θα αναβάλλει την έκδοση.
Παρ΄ ότι συγκυριακά οι τράπεζες δέχονται ισχυρές πιέσεις – πιθανόν να υπάρξει ανοδική αντίδραση λίαν συντόμως – τα χαμηλά επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα βοηθούν τις τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια.
Για την Εθνική ο ιδανικός στόχος θα ήταν το 7,90% επιτόκιο…αλλά και εύρος μεταξύ 8% με 8,25% θα θεωρηθεί ικανοποιητικό.
Με επιτόκια 8% η Εθνική θα πληρώσει σε τόκους 32 εκατ ετησίως.
Το ομολογιακό tier 2 θα ενισχύσει τα εποπτικά κεφάλαια της Εθνικής τράπεζας.
Για την Εθνική το καλό επιτόκιο έχει πολλαπλούς στόχους
1)Να δείξει ότι βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα (επενδυτικό και πολιτικό μήνυμα και λόγω της ΝΔ)
2)Να αποδείξει ότι μπορεί να δανειστεί με καλύτερους όρους από την Πειραιώς
3)Να διαμορφώσει μια νέα τάση όπου οι τράπεζες στην Ελλάδα αντλούν κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές.
Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley είναι οι Παγκόσμιοι Συντονιστές και οι BofA Merrill Lynch, Credit Suisse και JP Morgan εμφανίζονται ως Joint Bookrunners, προκειμένου να οργανώσουν σειρά επενδυτικών επαφών στο Λονδίνο.
Η έκδοση αναμένεται να κλείσει έως τις 11 Ιουλίου 2019 και θα φέρει αξιολόγηση Caa2 από την Moody's, από την Standard and Poor's CCC και από την Fitch CCC-

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης