Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ας μη βιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ… έχει χρόνο μπροστά του για αντιπολίτευση

tags :
Ας μη βιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ… έχει χρόνο μπροστά του για αντιπολίτευση
Μέχρι και ο Αρκάς στοχοποιήθηκε, ο οποίος φυσικά απάντησε καταλλήλως
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου δεν μας έφερε κάποια έκπληξη, με τη Νέα Δημοκρατία να αναλαμβάνει την εξουσία άμεσα.
Δεν πρόλαβε όμως να την… αναλάβει και ήδη η αντιπολίτευση έχει ανεβάσει ρυθμούς.
Είθισται όταν ένα κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση και χάνει την εξουσία, να περνάει, έστω και τυπικά, μία περίοδο περισυλλογής και ανασύνταξης, προκειμένου να δει τα λάθη που το οδήγησαν στην απώλεια του Μεγάρου Μαξίμου.
Είναι ένας άτυπος κανόνας που δίνει και ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι απερχόμενοι λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους την αποδοκιμασία των ψηφοφόρων, αλλά και δίνει μια μικρή περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση να βρει τα πατήματά της.
Αντ’ αυτού, μόλις λίγα 24ωρα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης άρχισαν οι επιθέσεις της αντιπολίτευσης για το οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί.
Μέχρι και ο Αρκάς στοχοποιήθηκε, ο οποίος φυσικά απάντησε καταλλήλως.
Δίχως καμία πρόθεση απονομής κάποιας περιόδου χάριτος στη νέα κυβέρνηση, η νυν αντιπολίτευση θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της πριν βγει ξανά στους δρόμους να εμποδίσει αποφάσεις που αυτή δεν τόλμησε να αναλάβει.
Ακόμη η οικονομία τελεί υπό την «επήρεια» της προηγούμενης κυβέρνησης και οποιαδήποτε κριτική επί της ουσίας πυροβολεί τα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνέβησαν τόσα πολλά στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ που είναι τουλάχιστον αλαζονικό να θεωρούν οι απερχόμενοι υπουργοί ότι το μόνο λάθος που έκαναν ήταν ότι «ξέχασαν» τη μεσαία τάξη.
Εν μέσω θέρους είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Άλλωστε τα «καλύτερα» για τη νέα κυβέρνηση θα έλθουν από Σεπτέμβριο.
Τότε θα έχουν πολλές ευκαιρίες να ασκήσουν και κριτική και αντιπολίτευση.
Μην χαλούν πολιτικό κεφάλαιο τόσο νωρίς, αφού δεν πρόκειται να οδηγηθούμε και πάλι σε εκλογές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης