Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Αποφοίτηση 2019: αποχαιρετισμός αλλά και νέα αρχή για τους μαθητές του Pierce!

tags :
Αποφοίτηση 2019: αποχαιρετισμός αλλά και νέα αρχή για τους μαθητές του Pierce!
Αποφοίτηση 2019: αποχαιρετισμός αλλά και νέα αρχή για τους μαθητές του Pierce!
Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, οι τελειόφοιτοι του Λυκείου και του ΙΒ προγράμματος, που προετοιμάζει τα παιδιά για τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, γιόρτασαν την Αποφοίτησή τους (Commencement), μέσα σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού αλλά και συγκίνησης.
207 μαθητές της Γ’ Λυκείου και του ΙΒ2 φόρεσαν και φέτος την τήβεννο και το καπέλο τους και έψαλαν τον Ύμνο του Κολλεγίου, το Alma Mater στην Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου.
Τους τελειόφοιτους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner ο οποίος αφού απένειμε και τα Βραβεία της εκδήλωσης, αποχαιρέτησε την τάξη του 2019, με την ελπίδα ότι όσα διδάχθηκαν εδώ, θα παραμείνουν πολύτιμες και αξιόπιστες πηγές φωτός για τα μονοπάτια εμπρός τους. Ο Πρόεδρος ευχήθηκε στους αποφοίτους να αξιοποιήσουν αυτό το φως, χαρίζοντας αγάπη και ελπίδα στους άλλους, ενισχύοντας ταυτόχρονα, την αποστολή και την ευγενή παράδοση του Pierce.
Η κεντρική ομιλήτρια, Λένα Τριαντογιάννη, αξιοποιώντας ως παράδειγμα τη δική της επαγγελματική πορεία, σηματοδότησε την Αποφοίτηση ως τελετουργία μετάβασης των αποφοίτων σε ένα νέο στάδιο, χωρίς πλέον τη μαθητική τους ταυτότητα, και τους έθεσε τα ερωτήματα που θα καθορίσουν το αύριο για τον καθένα: «Ποιος είναι ο προορισμός μου;», «Τι είναι γραφτό μου να κάνω;», «Ποια θα είναι η δική μου συνεισφορά στον κόσμο;». «Οι απαντήσεις θα χαράξουν το μονοπάτι ζωής για καθέναν και καθεμιά σας», κατέληξε.
Ο Principal Eric Trujillo έλαβε τον λόγο, στη συνέχεια και, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τους απόφοιτους και μελλοντικούς φοιτητές να ορίσουν τον προσωπικό ηθικό τους κώδικα, να αναρωτηθούν πώς θα απαντήσουν στα αναπόφευκτα ηθικά διλήμματα που θα συναντήσουν και να μη διστάσουν να πράξουν το ορθό, ακόμη κι αν οι συνέπειες είναι αρνητικές για τη μελλοντική πορεία τους και, ίσως, και την ευημερία τους.
Η απόφοιτος Φανή Γεωργοπούλου επελέγη να εκφωνήσει τον λόγο της Αποφοίτησης στα ελληνικά, με θέμα, τη φράση του Αμερικανού ψυχοθεραπευτή Άνταμ Μάρσαλ: «Ζεις μονάχα μια φορά, αλλά, αν ζήσεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή». Η μαθήτρια τόνισε ότι, στη δική της σκέψη, επιτυχία και ευτυχία ταυτίζονται και αποκτώνται μόνον αν αντιμετωπίζουμε τη ζωή ως μια διαρκή πρόκληση. Θεώρησε ότι οι συμβιβασμοί δεν αρμόζουν στους νέους ενώ, αντίθετα, είναι ωφέλιμο να επιζητά κανείς, καθημερινά, μια νότα αλλαγής, είτε κάνοντας μια καινούρια γνωριμία, είτε μαθαίνοντας μια νέα, πληροφορία, είτε δοκιμάζοντας μια νέα γεύση!
Τέλος, η απόφοιτος Χριστίνα Πέτσα επελέγη να εκφωνήσει τον λόγο της Αποφοίτησης στα αγγλικά, με θέμα τη φράση του Νέλσον Μαντέλα «Η μεγαλύτερη επιτυχία της εκπαίδευσης είναι να διδάξει την αποδοχή». Στην ομιλία της επιβεβαίωσε την ανάγκη για ανεκτικότητα και αποδοχή, πώς, δηλαδή, θα πετύχουμε να νιώθουμε όλοι μέλη του ίδιου συνόλου: ξένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, από άλλη φυλή ή με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του βασικού, κοινού μας χαρακτηριστικού, της ανθρωπιάς μας.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, έδωσε το σύνθημα λέγοντας «Καθώς φεύγετε θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για όσα πετύχατε ως μαθητές και όσα θα πετύχετε ως απόφοιτοι προκειμένου να ενισχύσετε την αποστολή και τις ευγενείς παραδόσεις του Pierce» και οι απόφοιτοί μας πέταξαν ψηλά στον αέρα τα καπέλα τους σε μια συμβολική κίνηση για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κύκλου, καθώς και της έναρξης της ενήλικης ζωής τους.
Συγχαρητήρια απόφοιτοι της τάξης του 2019!
Θα παρακολουθούμε πάντοτε με χαρά και συγκίνηση τα επιτεύγματά σας!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης