Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση
Από σήμερα αλλάζει πλήρως το μοντέλο διακυβέρνησης υποστηρίζει ο πρωθυπουργός
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση διατυπώνει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε βίντεο διάρκειας μισού λεπτού που ανέβασε στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο facebook και έχει τίτλο «Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης».
«Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών.
Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση» αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.
«Από σήμερα αλλάζει πλήρως το μοντέλο διακυβέρνησης.
Κάθε υπουργός λαμβάνει έναν φάκελο με το στρατηγικό σχέδιο του τομέα του όπου περιγράφονται οι κεντρικοί μας στόχοι, τα χρονοδιαγράμματα, οι ομάδες έργου και η υποστήριξη που θα χρειαστεί.
Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας με έναν και μόνο στόχο.
Να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη» αναφέρεται στο μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε στους υπουργούς το νέο μοντέλο κυβερνητικής λειτουργίας, στο οποίο κομβικό ρόλο έχει η προεδρία της κυβέρνησης με δύο Γενικές Γραμματείες και το πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης και παρακολούθησης, «ΜΑΖΙ».
Βασική φιλοσοφία του μοντέλου αυτού είναι ότι θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία µε τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς για την υποστήριξη και τον συντονισµό των ενεργειών τους και την επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού προγράµµατος, µέσω ενιαίου µηχανισµού παρακολούθησης όπως και αξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας της κυβέρνησης ως προς τους στόχους και τα αναµενόµενα αποτελέσµατα.
Παράλληλα προβλέπεται η κατάρτιση ετήσιου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής από κάθε υπουργείο σε συνάρτηση µε τον προϋπολογισµό, νομοθετικός και κανονιστικός προγραµµατισµός έτους καθώς και ετήσιος προγραµµατισµός προσλήψεων, ετήσια απολογιστική έκθεση νοµοθετικής παραγωγής αλλά ανάλυση επίπτωσης πολιτικών µετά την εφαρµογή τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης