Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης αλλά με αυξημένη μεταβλητότητα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης αλλά με αυξημένη μεταβλητότητα
ΑΓΟΡΑ: Έχει ένα βαθμό υψηλής κρισιμότητας η σημερινή συνεδρίαση γιατί τεχνικά οι βασικοί δείκτες βρίσκονται σε ένα σημείο που δεν ξεκαθαρίζει το τι θα γίνει. Αφήνει με απλά λόγια ανοικτά τα ενδεχόμενα είτε ανόδου είτε πτώσης.

Θα εξαρτηθεί από την όρεξη των αγοραστών και αν βλέπουν ικανοποιητική τη μέχρι τώρα διόρθωση ή θέλουν κάτι παραπάνω. Δεν αποκλείεται να δούμε μία αντίδραση σήμερα αν υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση.

Οι επενδυτές διατηρούν το βλέμμα τους στραμμένο στη νέα κυβέρνηση καθώς ήδη έγιναν κάποιες συναντήσεις και κάποιες κινήσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στο… συναίσθημα. Η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda είναι σημαντική και δείχνει πως η νέα κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι το Ελληνικό είναι game changer.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σημαντική άνοδο και ο γενικός δείκτης βλέπει ξανά τις 850 μονάδες. Καλός και ο τζίρος στα πρώτα λεπτά. Η αντίδραση μετά από δύο συνεδριάσεις μεγάλης υποχώρησης ήταν στα χαρτιά. Μένει να δούμε αν θα σταθεροποιηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Θέλει λίγο προσοχή.

ΟΠΑΠ: Η δημόσια πρόταση έπληξε τη μετοχή, αλλά τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά. Για να θέλει ο βασικός μέτοχος να αυξήσει με προαιρετική πρόταση το ποσοστό του και να ξεπεράσει έτσι την υποχρεωτική δημόσια πρόταση σημαίνει πως πιστεύει και στην εταιρεία και τη θέλει στο ΧΑ.

Άρα περαιτέρω υποχώρηση προς τα επίπεδα της δημόσιας πρότασης είναι ευκαιρία όπως λένε και πολλοί αναλυτές. Η μετοχή ξεκίνησε με μικρές απώλειες και βρίσκεται οριακά χαμηλότερα από τα 9,60 ευρώ.

ΔΕΗ: ξεκίνησε με καλή άνοδο και καλό όγκο συναλλαγών. Πρέπει να βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα. Να νοικοκυρευτεί η εταιρεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

LAMDA: Με μικρό όγκο αντιδρά ανοδικά στον απόηχο της συνάντησης με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Έχει τη θέληση και πιστεύουμε ότι θα παλέψει με τη γραφειοκρατία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αντίδραση από όλες τις συστημικές στα πρώτα λεπτά. Περιμένουμε πάντως μεταβλητότητα συνολικά για την αγορά. Δείχνει μία θετική διάθεση πάντως η επενδυτική κοινότητα στα πρώτα λεπτά.

INTRALOT: Στο +6% στο ξεκίνημα με θετικά δημοσιεύματα από ΗΠΑ μεριά.

CRETA FARMS: Διαβάστε το ρεπορτάζ του Bankingnews είναι κατατοπιστικότατο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,9720 ευρώ με άνοδο άνω του 2% και όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Έχει σταθεροποιηθεί ο τζίρος σε υψηλότερα επίπεδα και ήδη κάποιες αναλυτές άρχισαν τις αναβαθμίσεις. Υποχώρησε σημαντικά η μετοχή στις προηγούμενες συνεδριάσεις και τώρα κάνει πράξη στα 4,88 ευρώ.

ΟΛΠ: Εκείνο το σημείο των 23 ευρώ έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τη μετοχή αλλά έχει δώσει και ευκαιρίες για trading.

ΚΛΜ: Με χαμηλό όγκο παραμένει κοντά στο 1 ευρώ και συγκεκριμένα περίπου 3 σεντς χαμηλότερα. Η αποτίμηση είναι στα 39,1 εκατ. ευρώ την οποία όπως έχουμε ξαναγράψει αρκετές φορές θεωρούμε χαμηλή.

CENERGY: Η μετοχή έχει κάνει ελάχιστα πράγματα από τη μέρα που μπήκε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ίσως να γνωρίζουν κάτι παραπάνω οι επενδυτές. Αμετάβλητη στα 1,4360 ευρώ.

CENTRIC:
Έγινε η γενική συνέλευση και το σημαντικό είναι τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο. Η στήλη έχει διατυπώσει την εκτίμηση πως το ταμείο της σε λίγο διάστημα θα είναι όσο και η τιμή της μετοχής. Δηλαδή τα ανά μετοχή ταμειακά διαθέσιμα θα είναι μεταξύ 0,23-0,24 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης