Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το πετρέλαιο μετά την πτώση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Κέρδη άνω του 4%

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το πετρέλαιο μετά την πτώση των αποθεμάτων ΗΠΑ - Κέρδη άνω του 4%
Το Brent ενισχύθηκε 4,08%, ενώ το αμερικανικό αργό κατά 4,06%
Ισχυρή άνοδο σημείωσε σήμερα Τετάρτη (10/7) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό να φθάσει σε υψηλό επτά εβδομάδων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτέμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +4,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του +4,06% στα 60,18 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 υποχώρησαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια, στα 461,4 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 3,1 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, πτώση σημειώθηκε και στα αποθέματα βενζίνης στη χώρα, ενώ αύξηση καταγράφηκε στα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας θα σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ το 2019, και συγκεκριμένα στα 12,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 10,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως το περασμένο έτος.

ΗΠΑ: Κατά 9,5 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου

Μείωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (10/7/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Ιουλίου 2019, πολύ περισσότερο από τα 3,1 εκατ. βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 8,1 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 341.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια, στα 12,3 εκατ.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 739.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης