Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος 0,04% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.400,50 δολ. ανά ουγγιά

Οριακή άνοδος 0,04% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.400,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04% ή 50 σεντς στα 1.400,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα (9/7/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην αυριανή ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, καθώς και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου διαμορφώνονταν στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, ωστόσο μετά τη δημοσίευση των ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση έχουν μετριαστεί.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι η Fed έχει περιθώρια να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου και ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την αύξηση των επιτοκίων που εφάρμοσε τον περασμένο Δεκέμβριο.
O πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 0,04% ή 50 σεντς στα 1.400,50 δολ. ανά ουγγιά.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις στο εμπόριο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως οι διαπραγματευτικές ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ βρίσκονται σε επικοινωνία, με απώτερο στόχο να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση.
Πάντως αναλυτές εκτιμούν ότι εν όψει της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας αυτήν την εβδομάδα και ύστερα από μια περίοδο δύο μηνών, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών ελάχιστα έχουν περιοριστεί.
Σημειώνεται ότι εν όψει αυτών των διαβουλεύσεων και κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανέβαλε την επιβολή ενός νέου γύρου δασμών σε κινέζικα προϊόντα ύψους 300 δισ. δολαρίων.
Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνάντηση του Trump με τον Jinping δεν ξεκαθαρίστηκε τίποτα ως προς τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης