Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μείωση των επιτοκίων

Harker (Fed): Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μείωση των επιτοκίων
Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, εκτίμησε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), εξέφρασε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
«Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει σε αυτό το σημείο άμεση ανάγκη να μετατοπίσουμε τα επιτόκια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», δήλωσε ο Harker σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal».
Ο Harker, ο οποίος φέτος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της Fed, δήλωσε ότι μια μείωση των επιτοκίων θα δικαιολογείτο εάν η οικονομία των ΗΠΑ «εξασθενίσει σημαντικά», αλλά τόνισε ότι δεν βλέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.
«Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι ισχυρή», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, αν και παραδέχτηκε πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και η αβεβαιότητα γύρω από την εμπορική πολιτική έχουν δημιουργήσει σαφείς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης