Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας): Η Ελλάδα δεν προκαλεί, αλλά όταν προκαλείται οφείλει να αντιδρά με σθένος

tags :
Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας): Η Ελλάδα δεν προκαλεί, αλλά όταν προκαλείται οφείλει να αντιδρά με σθένος
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε την ανάγκη ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με την Τουρκία
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο.
«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και επιζητεί σχέσεις σταθερότητας και ειρήνης τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας «Δεν της αρέσει όμως να προκαλείται και όταν προκαλείται οφείλει να αντιδρά με περίσκεψη, με αποφασιστικότητα αλλά και με σθένος, έτσι ώστε να μην πυροδοτεί εντάσεις, αλλά και να μη φαίνεται πρόσφορη να δέχεται προκλήσεις».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε, ακόμα, ότι προσβλέπει στην απρόσκοπτη συνεργασία με τα επιτελεία των αρχηγείων και τόνισε ότι είναι προφανές πως η μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου πρέπει να γίνεται με όρους συνέχειας και ομαλότητας και αυτό θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει.
«Πρέπει επίσης να πω από αυτό το βήμα, γιατί ακόμα και τα αυτονόητα πρέπει να υπογραμμίζονται, πως ισχύουν μέχρι νεοτέρας στο ακέραιο οι εντολές των προκατόχων μου», είπε χαρακτηριστικά ο νέος ΥΕΘΑ.
«Αποτελεί τεράστια τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ο πρωθυπουργός να μου εμπιστευτεί το αξίωμα αυτό με όλο τεράστιο βάρος που φέρει και για το οποίο πρέπει όλοι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να δείξουμε βάθος ετοιμότητας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τον κ. Αποστολάκη σημείωσε ότι «είναι ακόμα περισσότερη τιμή για μένα που παραλαμβάνω από εσάς.
Είστε άνθρωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, προέρχεστε από τα σπλάχνα των Ε.Δ., εξαιρετικός στρατιωτικός αλλά και στρατιώτης».
Επιπρόσθετα, τόνισε ότι ο κ. Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του στάθηκε φρουρός στα τείχη της πόλης και η πόλη ήταν ασφαλής και πως το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης