Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η πτώση… της χρονιάς με όλο τον FTSE 25 χαμηλότερα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η πτώση… της χρονιάς με όλο τον FTSE 25 χαμηλότερα
ΑΓΟΡΑ: Έκανε «κρότο» η πτώση. Η πρώτη μεγάλη πτώση και η μεγαλύτερη για φέτος. Ωραίες τιμές διαμορφώνονται για όσους αύξησαν ρευστότητα το προηγούμενο διάστημα. Αρκετοί οι λόγοι για την υποχώρηση και δεν αποκλείουμε πως υπάρχουν και κάποιες φοβίες.

Δεν είναι όμως λόγος αυτοί που αγόραζαν γιατί έπαιζαν το στοίχημα της εκλογής μίας πιο φιλικής προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση να φοβήθηκαν τώρα που πήρε τις θέσεις στα υπουργεία. Κοιτάζοντας τα στοιχεία για τη δραστηριότητα των ξένων φαίνεται και έχει γραφτεί πως πουλούσαν εδώ και δυο τρεις μήνες. Λίγο-λίγο με αποκορύφωμα τον περασμένο Ιούνιο.

Η στήλη είχε επιλέξει να προτείνει κάποιες ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές. Άλλες έχουν ήδη έρθει χαμηλότερα και άλλες είναι κοντά. Επίσης φιλοξένησε απόψεις που έλεγαν για αύξηση ρευστότητας. Η εικόνα θα ομαλοποιηθεί. Από το ρεπορτάζ μας προκύπτει πως οι ξένοι δεν έχουν αλλάξει στάση. Ίσα, ίσα… Θέλει όμως προσοχή και οι τοποθετήσεις να γίνονται όσο μπορούμε χαμηλότερα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Προβλημάτισε την αγορά το θέμα του ΟΠΑΠ, είχαμε τα ξένα, είχαμε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και ίσως επηρεάζουν και κάποια επιμέρους θέματα τις τράπεζες. Μετά από μία τέτοια πτώση θα πρέπει να περιμένουμε κάποια αντίδραση. Εκτός και αν πάει για την άλλη στήριξη. Μικρή η διαφορά.

Η πτώση πάντως ήταν καθολική. Όλα στο «κόκκινο». Η σχέση ανοδικών-πτωτικών δείχνει την εικόνα. Με ήρεμη σκέψη και χωρίς πανικό προχωράμε και με μοναδικό οδηγό μας τα θεμελιώδη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -10,30% η Πειραιώς, στο -6,98% η Alpha Bank, στο -5,09% η Eurobank, και στο -4,58% η Εθνική. Με όγκο η πτώση και με πωλητές στο κλείσιμο για όλες πλην Eurobank. Η Τράπεζα Αττικής στο -18,52%.

ΔΕΗ: Στο -6,95% και στα 2,2240 ευρώ με όγκο 2,7 εκατ. τεμάχια. Μεγάλος ο όγκος μεγάλη και η υποχώρηση της μετοχής.

FTSE 25: Όλες οι μετοχές του δείκτη με απώλειες και μάλιστα πάνω από 2%. Τις μικρότερες απώλειες είχε η Aegean και τα ΕΛΠΕ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με απώλειες 6,08% και κλείσιμο στα 1,93 ευρώ. Ο όγκος στις 612 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 341 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Σημαντική πτώση και εδώ. Στα 4,8350 ευρώ με απώλειες 4,64% όγκο 107 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 291 εκατ. ευρώ.

ΧΑ: 11 μετοχές είχαν απώλειες άνω του 10%. Δύο τράπεζες με απώλειες 10% και άνω.

ΕΚΤΕΡ: Στο -6,09% και στα 1,62 ευρώ με όγκο 29 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7,24 ευρώ με απώλειες 3,60% όγκο 105 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στο κλείσιμο.

ΑΔΜΗΕ: Ξαναδίνει ευκαιρίες. Στα 2,05 ευρώ με απώλειες 3,3% όγκο 309 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 475 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ (απάντηση): Έχετε δίκιο, λάθος η φωτό, αν και το θέμα εδώ είναι ποιοι αναλαμβάνουν την τύχη της μετοχής στο ταμπλό.

CENTRIC: Αποτίμηση στα 23,8 εκατ. ευρώ με τη μετοχή να παραμένει σε επαφή με τα 0,24 ευρώ και να κλείνει στα 0,2360 ευρώ. Ο όγκος ξεπέρασε τις 248 χιλ. τεμάχια με τους αγοραστές να παίρνουν όμορφα και χαμηλά τα κομμάτια.

Ξέρουμε ότι η αξία της είναι μεγαλύτερη αφού στο ταμείο της έχει λεφτά όσα περίπου η αποτίμηση και έχει και μερικά ακόμα assets.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης