Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμια μόνο για γυναίκες θέλει ο Erdogan στην Τουρκία

Πανεπιστήμια μόνο για γυναίκες θέλει ο Erdogan στην Τουρκία
Τουρκία: Πανεπιστήμια μόνο για γυναίκες επιθυμεί ο Erdogan
Το ιαπωνικό εκπαιδευτικό σύστημα εξήρε σε ομιλία του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Οσάκα, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ύπαρξη πανεπιστημίων αποκλειστικά για γυναίκες.
Τόνισε μάλιστα ότι θα μπορούσε να φανταστεί κάτι παρόμοιο και στην πατρίδα του.
Μετά την επιστροφή του στην Τουρκία αναφέρθηκε και πάλι δημόσια στα προτερήματα του διαχωρισμού των φύλων στην εκπαίδευση, δηλώνοντας μάλιστα ότι έδωσε σχετικές οδηγίες στο Τουρκικό Συμβούλιο ΑΕΙ.
Τα σχέδια του Τούρκου προέδρου προσκρούουν στην έντονη αντίδραση μεγάλου τμήματος του τουρκικού πληθυσμού και ιδιαίτερα ακτιβιστριών και φεμινιστριών.
Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν απαράδεκτη την επιλογή της Ιαπωνίας ως πρότυπο, μιας και η χώρα κάθε άλλο παρά καλές επιδόσεις έχει να επιδείξει στην ισοτιμία των δύο φύλων.
Σε περσινή έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με αντικείμενο τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών η Ιαπωνία βρίσκεται στην παγκόσμια κατάσταση στην 110η θέση από συνολικά 149 χώρες ενώ η Τουρκία στην 130η.
Ο πρόεδρος Erdogan και η ηγεσία του ΑΚΡ επιμένουν ότι ο διαχωρισμός ανδρών και γυναικών στα πανεπιστήμια θα βελτίωνε τις επιδόσεις των φοιτητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης