Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Δεν ανησυχούν τα στελέχη του ΧΑ για την πτώση – Γιατί υποχωρεί άνω του 3,5%

tags :
Δεν ανησυχούν τα στελέχη του ΧΑ για την πτώση – Γιατί υποχωρεί άνω του 3,5%
Οι τρεις λόγοι για τη σημερινή πτώση της αγοράς – Αποτέλεσμα εκλογών, ξένες αγορές και οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ
Δικαιολογημένη έως ένα βαθμό είναι η πτώση της αγοράς, αν και στελέχη της σημειώνουν πως αγγίζει πλέον σημεία υπερβολής.
Όπως τόνιζαν στη στήλη το ΧΑ υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση καθώς η αυτοδυναμία όπως επετεύχθη ήταν σχεδόν προεξοφλημένη με βάση την άνοδο που προηγήθηκε πριν τις εκλογές.
Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν αποτέλεσε έκπληξη αφού ήταν ανάλογο με τις δημοσκοπήσεις που είχαν προηγηθεί και οι οποίες έδειχναν αυτοδυναμία με τις έδρες που τελικά προέκυψαν από τις εκλογές.
Επιπλέον σημειώνουν πως οι ξένες αγορές υποχωρούν και επηρεάζουν σημαντικά την πορεία της αγοράς.
Ένας λόγος που επηρεάζει επίσης την αγορά είναι και οι εξελίξεις με τον ΟΠΑΠ, αναφορικά με τη δημόσια πρόταση.
Ο τρόπος με τον οποίο έγινε, με την αναστολή διαπραγμάτευσης αλλά και το τίμημα επηρεάζουν την τιμή του Οργανισμού, ο οποίος έχει και σημαντική βαρύτητα στη διαμόρφωση των δεικτών, σημειώνουν στελέχη της αγοράς.
Οι αναλυτές πάντως τονίζουν με νόημα πως η αγορά μάλλον υπερβάλει στην παρούσα φάση όπου ο γενικός δείκτης υποχωρεί άνω του 3,5% και πολλές μετοχές γίνονται και πάλι ελκυστικές με βάση τα θεμελιώδη και τη μερισματική απόδοση, όπως για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ, του οποίου η μερισματική απόδοση ξεπερνά το 7%.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ υποχωρεί 5,5%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Πειραιώς με 9,3% και η ΔΕΗ με 8%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης