Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων λόγω πώλησης 50ετών τίτλων - Στο 1,74% το 10ετές

Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων λόγω πώλησης 50ετών τίτλων - Στο 1,74% το 10ετές
Οι επενδυτές «καλωσορίζουν» την πώληση 50ετών τίτλων
Υποχωρούν σήμερα (9/7/2019) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές «καλωσορίζουν» την πώληση 50ετών τίτλων, σε μια περίοδο κατά την οποία οι επενδυτές δυσκολεύονται να εντοπίσουν assets με θετικές αποδόσεις.
Η Ιταλία ξεκίνησε την πώληση μιας νέας δόσης του 5ετούς ομολόγου της που εκδόθηκε το 2016, εκμεταλλευόμενη το βελτιωμένο κλίμα στην αγορά, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της χώρας, σχετικά με τη δημοσιονομική της κατάσταση.
Η ζήτηση για τα ομόλογα υπερέβη τα 14 δισ. ευρώ.
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν σημαντικά την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο λόγω της θετικής εξέλιξης στην «κόντρα» με την ΕΕ, αλλά και εν μέσω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίζει την ήπια νομισματική της πολιτική υπό την ηγεσία της νέας προέδρου της, Christine Lagarde.
Περί τις 14:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχωρεί κατά 4,4 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 1,74%, από 1,780% στο προηγούμενο κλείσιμο, με το spread με το αντίστοιχο γερμανικό να υποχωρεί στις 210 μονάδες βάσης.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 1,6 μ.β. στο 0,07%, ενώ του 30ετούς υποχωρεί κατά 2,7 μ.β. στο 2,76%.
Με πάνω από το ήμισυ της αγοράς ομολόγων της Ευρωζώνης να προσφέρει αρνητικές αποδόσεις, η ζήτηση για ομόλογα με θετική απόδοση είναι πολύ ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης