Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Περιορισμένος ο χώρος για τις φορολογικές μειώσεις που υποσχέθηκε η ΝΔ

tags :
Citigroup: Περιορισμένος ο χώρος για τις φορολογικές μειώσεις που υποσχέθηκε η ΝΔ
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να δείξει την προθυμία και την ικανότητα προώθησης πολιτικά δύσκολων μέτρων
Ο δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή των εκτεταμένων φορολογικών περικοπών που έχει δεσμευθεί από τη νεοεκλεγμένη συντηρητική κυβέρνηση είναι περιορισμένος, αναφέρει στο ημερήσιο σχόλιό της η Citigroup.
Η επαναδιαπραγμάτευση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι εφικτή, κατά την άποψή της, αλλά υπό την προύπόθεση η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να δείξει την προθυμία και την ικανότητα προώθησης πολιτικά δύσκολων μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης, όπως ιδιωτικοποιήσεις, δάνεια (NPLs) ή ακόμη και κάποιες περαιτέρω προσαρμογές για να μειωθεί η γενναιοδωρία του συνταξιοδοτικού συστήματος, προσθέτει.
Όπως αναφέρει η Citigroup, ο επικεφαλής της Eurogroup Μ. Centeno υποστήριξε τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της, καθώς εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη στην αειφορία του δημόσιου χρέους.
Ο Regling του ESM σημείωσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς μπορεί να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους χωρίς τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ».
Αυτές οι παρατηρήσεις ήρθαν καθώς το νέο κυβερνών κόμμα, η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, που κέρδισε τις εκλογές την Κυριακή, είχε υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα χαμηλότερο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο Regling επέκρινε επίσης τα τελευταία πολιτικά μέτρα που υιοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Μάιο, αλλά ψηφίστηκαν από όλα τα μεγάλα κόμματα, τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι θα έχει δημοσιονομικό κόστος άνω του 1% του ΑΕΠ το 2019 και μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης