Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά έξι μηνών υποχώρησε η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για το Brexit, στο -0,36% και τα 1.2465 δολ.

Σε χαμηλά έξι μηνών υποχώρησε η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για το Brexit, στο -0,36% και τα 1.2465 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,18% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 135,72 γεν
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (9/7) η στερλίνα έναντι τόσο του αμερικανικού δολαρίου, όσο και του ευρώ και του γεν Ιαπωνίας, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, καθώς οι ανησυχίες για το Brexit ασκούν πιέσεις στο βρετανικό νόμισμα.
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,36% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, στα 1,2465 δολ. ενώ προηγουμένως είχει υποχωρήσει ακόμα και στα 1,2458 δολ. τα οποία αποτελούν χαμηλό έξι μηνών.
Παράλληλα, η στερλίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,18% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 135,72 γεν, ενώ παράλληλα το ευρώ ενισχύεται κατά +0,27% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8981 στερλίνες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος αξιολόγησης Moody's επεσήμανε ότι η πιθανότητα αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού Theresa May, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει τη βρετανική οικονομία σε ύφεση.
Στο ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, τονιζοντας ότι η προοπτική ενός τέτοιου σεναρίου αποτελεί μία «σημαντική απειλή» για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, και υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, Boris Johnson, διατύπωσε για μία ακόμη φορά τη θέση ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, τονίζοντας ότι η βρετναική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν.
Νωρίτερα, ο νυν υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, τόνισε ότι η Βρετανία μπορεί να σημειώσει «τεράστια επιτυχία» στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit, διευκρινίζοντας ότι για να συμβεί αυτό, το Λονδίνο πρέπει να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης