Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό εν αναμονή Fed - Στο -0,23% και τα 1.396,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό εν αναμονή Fed - Στο -0,23% και τα 1.396,75 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τις ομιλίες των αξιωματούχων της Fed αργότερα εντός της εβδομάδας
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (9/7) η τιμή του χρυσού, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ομιλίες αρκετών αξιωματούχων της Federal Reserve αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολάιου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.396,75 δολ. ανά ογγιά, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 1.400 δολαρίων.
Συνολικά δέκα αξιωματούχοι της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναμένεται να μιλήσουν αυτήν την εβδομάδα, ενώ την Τετάρτη (10/7) θα δημοσιευθούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve.
Πέραν του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μιλήσουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της New York Fed, John Williams, ο πρόεδρος της St Louis Fed, James Bullard καθώς και ο πρόεδρος της Fed Atlanta, Raphael Bostic.
Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδες οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση τους τρέχοντος μήνα, ωστόσο τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία ενδεχομένος να είναι ιδιαίτερα ισχυρή ώστε να δικαιολογήσει μία μείωση.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο CNBC, ο πρόεδρος της Independent Strategy, David Roche, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα αγγίξει τα 2.000 δολ. ανά ουγγιά στα τέλη του έτους, καθώς η εμποική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα «είναι μία πολύ μακρινή, ευρύτερη, παγκόσμια διαμάχη, η οποία θα υπονομεύσει τις προσδοκίες ανάπτυξης στις αγορές».
Δεδομένης της παραπάνω εκτίμησης, το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις σχετικές εξελίξεις, λειτουργώντας ως «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης