Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,22% και τα 64,25 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,22% και τα 64,25 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,43%
Ήπια κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (9/7) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τόσο τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα όσο και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά 0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,25 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 0,43% στα 57,91 δολ. ανά βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν βρεθεί τους τελευταίους μήνες υπό πιέσεις, καθώς οι εμπορικές τριβές ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχουν επηρεάσει τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, γεγονός που αναμένεται να έχει αντίκτυπο στη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».

«Οι ασθενέσθερες παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές έχουν διατηρήσει το πετρέλαιο υπό καθοδικές πιέσεις, ωστόσο οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν αυξήσει την επίγνοση ενός ενδεχόμενου κινδύνου εφοδιασμού και θα στηρίξουν το πετρέλαιο μεσοπρόθεσμα», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes.
Παράλληλα, οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν ότι η αύξηση της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου είναι πιθανό να ξεπεράσει την παγκόσμια ζήτηση τουλάχιστον μέχρι το 2020, περιορίζοντας τα κέρδη του πετρελαίου από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για τα αποθέματα πετρελαίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί πτώση των αποθεμάτων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης