Τελευταία Νέα
Speculator

Το ράλι της Κυριακούλης και τα «Λονδρέζικα» χέρια που πέρασε το 8,5% των μετοχών

Το ράλι της Κυριακούλης και τα «Λονδρέζικα» χέρια που πέρασε το 8,5% των μετοχών
Στρατηγική θεωρείται η είσοδος του ξένου επενδυτή στην εισηγμένη ενώ δεν αποκλείεται ακόμα μεγαλύτερη «εμπλοκή» του
Ισχυρό ράλι από την αρχή του έτους που ξεπερνά σε απόδοση το 120% καταγράφει η μετοχή της Κυριακούλης.
Η μετοχή ήταν σημαντικά υποτιμημένη αφού διαπραγματευόταν με πολύ χαμηλή σχέση p/bv αλλά το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας τράβηξε το πακέτου του 8,5% του μετοχικού κεφαλαίου που πέρασε πριν από λίγες μέρες από το ΧΑ, με συνολική αξία 1 εκατ. ευρώ.
Η Αρετή Κυριακούλη μείωσε το ποσοστό της στο 24,68% πουλώντας το 8,5% σε τιμή 1,55 ευρώ ανά μετοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο πέρασε σε χέρια ξένου πελάτη γνωστής χρηματιστηριακής από το Λονδίνο, Ambrosia Capital, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στην ελληνική κεφαλαιαγορά και γνωστή μεταξύ άλλων για την εμπλοκή της στην πρόσφατη διαμάχη βασικών μετόχων μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου.
Η Ambrosia Capital από το Λονδίνο, η οποία διοικείται από Έλληνες, είναι εξαιρετικά θετική για την εισηγμένη, καθώς εκτιμά πως δημιουργούνται μοναδικές ευκαιρίες στον τουρισμό και η εταιρεία ετοιμάζεται να τις εκμεταλλευτεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στρατηγική συμμετοχή από την πλευρά του ξένου επενδυτή και δεν αποκλείεται περαιτέρω «εμπλοκή» του σε περίπτωση που υπάρξουν ευκαιρίες εξαγορών.
Σημειώνεται πως έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Μαρίνα Αλίμου.
Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ξεχώρισε η χρηματιστηριακή την Κυριακούλης είναι και η σημαντική βελτίωση του ισολογισμού στα χρόνια της κρίσης.
Ο όμιλος το 2011 είχε πωλήσεις 17 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 357 χιλ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ήταν στα 16,7 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 48,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν και ταμειακά διαθέσιμα 2,7 εκατ. ευρώ.     
Το 2018 πωλήσεις ανήλθαν στα 28,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 503 χιλ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ήταν στα 18,8 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 32,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές και χρηματοδοτικές περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν και ταμειακά διαθέσιμα 1,18 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον επαγγελματικό θαλάσσιο τουρισμό με σκάφη αναψυχής, στη διαχείριση τουριστικών λιμένων και στην κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων.
Ο όμιλος στο τέλος του 2018 είχε στην κατοχή του 146 σκάφη αναψυχής λογιστικής αξίας 21,8 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης