Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες, παρέμεινε εκτός ο ΟΠΑΠ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις στις τράπεζες, παρέμεινε εκτός ο ΟΠΑΠ
ΑΓΟΡΑ: Καλή ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών, με την πτώση να διευρύνεται λόγω και της πορείας των ξένων αγορών. Θα λέγαμε πως πρόκειται για μία λογική διόρθωση μετά από το ράλι που προηγήθηκε.

Η αγορά προεξοφλούσε εδώ και καιρό την αλλαγή της κυβέρνησης και τώρα που η προσδοκία επιβεβαιώθηκε κάποιοι παίρνουν τα κέρδη της. Τώρα πρέπει οι καινούριοι να πείσουν. Το πιο σημαντικό είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Να μπουν υπουργοί δυνατοί που μπορούν να κάνουν πράγματα και κυρίως να πείσουν και να φέρουν επενδύσεις.

Οι τράπεζες πιέστηκαν σημαντικά αυτό που μένει να φανεί είναι αν έχει κι άλλο δρόμο η διόρθωση. Αν θα κινηθούμε δηλαδή προς τις 850-860 μονάδες, ή αν θα το δουν οι επενδυτές το γύρισμα ως ευκαιρία και θα βγουν πιο επιθετικά υψηλότερα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Πάντως κοιτώντας κάποιος τα στοιχεία με τις ροές των ξένων και των Ελλήνων, παρατηρεί πως το τελευταίο διάστημα οι εγχώριοι επενδυτές είχαν συνέχεια εισροές και οι ξένοι εκροές. Ειδικά από Λονδίνο μεριά.

Παραμένουμε θετικοί για τη μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς και περιμένουμε κυρίως τις εξελίξεις για τον ΟΠΑΠ. Ελπίζουμε να παραμείνει στο ταμπλό και να γίνουν αυτά που πρέπει, δηλαδή τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό του ΧΑ. Μη δώσουμε αφορμή για σχόλια.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει όσα έχει πει και να βελτιώσει τις συνθήκες για τους επενδυτές. Να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση σε ιδιωτικοποιήσεις, μεγάλα έργα, φορολογία, capital controls, διάσωση εταιρειών όπως ΔΕΗ κτλ.

ΟΠΑΠ: Έμεινε εκτός σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και η αγορά περιμένει το… πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντικές πιέσεις. Η Alpha με μεγάλο όγκο υποχώρησε κοντά στο 7%, λίγο πάνω από 7% έχασε η Πειραιώς, και πάνω από 5% οι άλλες δύο συστημικές.

Η Eurobank διατυπώνει εκ νέου τη θετική της στάση για τον κλάδο μετά και την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη λόγω ισχυρότερων έναντι προηγουμένως εκτιμήσεων για τα έσοδα και διατηρεί την προτίμησή της στην Alpha Bank με τιμή στόχο τα 2,3 ευρώ ενώ έχει σύσταση αγοράς και για την Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο τα 3 ευρώ. Για την Πειραιώς διατηρεί σύσταση ουδέτερη με τιμή στόχο τα 2,90 ευρώ και πιστεύει πως τα θεμελιώδη της παραμένουν αδύναμα και έχει την λιγότερο ελκυστική αποτίμηση.

ΕΧΑΕ: Δεν υπάρχουν περιθώρια να φύγει από το ταμπλό εταιρεία όπως ο ΟΠΑΠ. Θα είναι μεγάλο πλήγμα.

JUMBO: Υποχώρησε και αυτή αλλά εδώ είχαμε και ιστορικά υψηλά. Δεν τα έχουμε και σε πολλές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

LAMDA: Την αφαίρεσε από τις κορυφαίες της επιλογές η Eurobank Equities λόγω μεγάλης ανόδου το τελευταίο διάστημα. Λογική η κίνηση της χρηματιστηριακής.

AUDIO VISUAL: Ξεχώρισε το +20% το οποίο έγινε με μεγάλο όγκο. Η τιμή στα 0,3180 ευρώ και η αποτίμηση στα 32,7 εκατ. ευρώ. Θα γίνει νέα αύξηση κεφαλαίου.

BYTE: Ξεχωρίζει και αυτή λόγω υψηλών δεκαετίας, αν περάσει τα 1,40 ευρώ. Με όγκο 245 χιλ. τεμάχια η κίνηση και στα 22,1 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Ωραία κίνηση με καλό όγκο. Στα 1,46 ευρώ και στο +4,29% με 50 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Πιέστηκε η μετοχή και η αγορά περιμένει τα σχέδια της νέας κυβέρνησης. Θα πρέπει να είναι άμεσα και δυναμικά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Στα 2,39 ευρώ και στο -3,24% με όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης