Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Deutsche Bank – «Βουτιά» 5,6%, σε κάτω από 7 ευρώ

Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Deutsche Bank – «Βουτιά» 5,6%, σε κάτω από 7 ευρώ
Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Deutsche Bank
Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα (8/7) η μετοχή της Deutsche Bank στις χρηματιστηριακές αγορές της Φρανκφούρτης, καθώς η απόφαση της γερμανικής τράπεζας για περαιτέρω αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της δεν ενθουσίασε τους επενδυτές.
Ειδικότερα, στις 17:25, η μετοχή υποχωρεί κατά 5,6%, «χάνοντας» το ψυχολογικό όριο των 7 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε λίγο υψηλότερα από 14 δισεκ. δολάρια.
Το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, στα 5,95 ευρώ, επισημαίνεται.
Εχθές, η Deutsche Bank γνωστοποίησε την απόφασή της να αποχωρήσει από το trading στις διεθνείς αγορές και να συρρικνώσει τη μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει ανακοινώσει.
Παράλληλα, η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει καθαρές ζημιές 2,8 δισ. ευρώ κατά το β’ τρίμηνο.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αναμένει ότι οι χρεώσεις αναδιάρθρωσης θα ανέλθουν στα 7,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 ενώ δεν θα προχωρήσει σε διανομή μερίσματος φέτος και το επόμενο έτος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Christian Sewing παρουσίασε σήμερα το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Deutsche Bank που περιλαμβάνει μείωση του κόστους λειτουργίας, επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων, μείωση προσωπικού και αποχώρηση από συγκεκριμένες δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων η τράπεζα θα σταματήσει να δραστηριοποιείται στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, ενώ σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές θα λειτουργεί με δείκτη κεφαλαίου CET1 στο12,5%.
Θα καταργηθούν περίπου 18.000 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα μειωθούν οι δραστηριότητες του τομέα σταθερού εισοδήματος, που παραδοσιακά αποτελούσε μια δύναμη για την τράπεζα.
Επίσης, περί τα 74 δισ. ευρώ ριψοκίνδυνων assets θα περάσουν σε μια bad bank που θα δημιουργηθεί ενώ το κεφαλαιακό «μαξιλάρι» της τράπεζας θα μειωθεί στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης.
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου, ενώ εντός του μήνα θα αποχωρήσουν από το ΔΣ ο επικεφαλής του τομέα λιανικής Frank Strauss και η πρόεδρος του ΔΣ Sylvie Matherat.
Η αποχώρηση του επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής Garth Ritchie ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης