Τελευταία Νέα
Κοινωνία

CNN: Πλήρης αναστροφή της τύχης της Ελλάδας - Προτεραιότητα του Μητσοτάκη η οικονομία

CNN: Πλήρης αναστροφή της τύχης της Ελλάδας - Προτεραιότητα του Μητσοτάκη η οικονομία
Το σχόλιο του καναλιού CNN για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα 
Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα δείχνει μια πλήρη αναστροφή της τύχης της χώρας, με την επιστροφή στην εξουσία ενός κόμματος που υπήρξε πυλώνας του πολιτικού κατεστημένου πριν από την κρίση, σχολιάζει σε άρθρο του το κανάλι CNN.
Ο κ. Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, υπόσχεται να αναβαθμίσει τη χώρα και να αλλάξει την εικόνα της ως του προβληματικού παιδιού της Ευρώπης, μετά την οκταετή ύφεση που συρρίκνωσε την οικονομία κατά 25%.
Προτεραιότητα του Μητσοτάκη είναι να αναζωογονήσει την οικονομία μειώνοντας τους φόρους και καταργώντας ρυθμίσεις, προσελκύοντας συγχρόνως επενδύσεις.
Παρά τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια, ο Μητσοτάκης προέρχεται από το ίδιο πολιτικό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα στην κρίση και το οποίο οι ψηφοφόροι είχαν απορρίψει το 2015.
Η υπερψήφιση ενός φιλικού προς τις αγορές κόμματος της παλαιάς φρουράς αποτελεί με την σειρά της ψήφο διαμαρτυρίας κατά μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε πολλά και απέτυχε να τα υλοποιήσει.
Επίσης, σχολιάζει το κανάλι, ένα μήνυμα στους απανταχού λαϊκιστές ότι τα πράγματα μπορούν μεν να αλλάξουν, αλλά μετά να αλλάξουν ξανά.
Το 2015 οι πολίτες ψήφισαν υπέρ της ριζοσπαστικής αλλαγής που υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χαρισματικός Τσίπρας.
Τελικά όμως η λαϊκιστική Οδύσσεια της Ελλάδας κατέληξε σε φυγή καταθέσεων και στο φάσμα του Grexit, που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή μετά την στροφή 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Για πολλούς Έλληνες, τα γεγονότα του 2015 σήμαναν το τέλος των ψευδαισθήσεων.
Όπως ο Τσίπρας τότε, έτσι και οι Έλληνες σήμερα κάνουν στροφή.
Η ελληνική τραγωδία εξακολουθεί να συσπειρώνει τους υπέρμαχους του Brexit και να αποτελεί προειδοποίηση για τους δεξιούς λαϊκιστές.
Επίσης, αποκάλυψε βαθύτατα ρήγματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ίδια την Ελλάδα η υποστήριξη προς τον εξτρεμισμό υποχωρεί.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής τροφοδοτήθηκε από τις απελπιστικές οικονομικές συνθήκες και την προσφυγική κρίση. Τώρα η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, αν και ο εθνικισμός διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο και σε αυτές τις εκλογές, σε ηπιότερους όμως τόνους.
Η συμφωνία των Πρεσπών, ο νεποτισμός, σκάνδαλα διαφθοράς και κατηγορίες για παρεμβάσεις στην λειτουργία της Δικαιοσύνης κόστισαν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναμενόμενη ώρα της δόξας του Τσίπρα τον Αύγουστο του 2018, με την λήξη του προγράμματος, επισκιάστηκε από τις φονικές πυρκαγιές με πάνω από εκτός νεκρούς.
Αντί για εορταστικά πυροτεχνήματα, ο Τσίπρας αντιμετώπισε την κατακραυγή της κοινής γνώμης για τον χειρισμό της τραγωδίας.
Σε αυτή τη νέα εποχή πραγματισμού για την Ελλάδα, ο Μητσοτάκης ενσαρκώνει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα βγάλει την χώρα από τον οικονομικό λαβύρινθο.
Ωστόσο, θα κριθεί από τους πολίτες που πλέον δεν εξαπατώνται εύκολα από κενές υποσχέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης