Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Ανοίγει ξανά η συζήτηση για την έκδοση ελληνικού ομολόγου για αποπληρωμή του ΔΝΤ

Reuters: Ανοίγει ξανά η συζήτηση για την έκδοση ελληνικού ομολόγου για αποπληρωμή του ΔΝΤ
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΔΔΗΧ που μεταδίδει το Reuters, η Ελλάδα επιθυμεί την έκδοση του ομολόγου εντός των επόμενων εβδομάδων
Με φόντο το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ομολόγων μετά την ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής (7/7/2019) έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για την έκδοση ομολόγου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, ο ΟΔΔΗΧ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη μετεκλογική ώθηση για την έκδοση νέου ομολόγου με χαμηλό κόστος δανεισμού τις επόμενες εβδομάδες για την αποπληρωμένη ενός δανείου του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο τραπεζίτες οι οποίοι είναι primary dealers υποστήριξαν ότι η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου, το νωρίτερο αυτή την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει στην έκδοση του ομολόγου τις επόμενες εβδομάδες ώστε να επωφεληθεί από τις χαμηλές επιδόσεις, αλλά δεν θα γίνει καμία κίνηση εάν η κυβέρνηση δεν ανάψει το πράσινο φως.
Όπως αναφέρουν οι τραπεζίτες που μίλησαν στο Reuters, πιο πιθανή είναι η έκδοση βραχυπρόθεσμου ομολόγου, καθώς η απόδοση του 5ετούς διαμορφώνεται στο 1,15% (δηλ. στο ένα τρίτο από τα επίπεδα που βρισκόταν στις αρχές του έτους).
«Θα το πήγαινα ακόμα πιο μακριά και θα έλεγα ότι θα ήταν χαζοί εάν δεν εκμεταλλευτούν από την ευκαιρία» τόνισε ένας εκ των τραπεζιτών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης