Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας - Στο +0,58% και τα 1.408,25 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας - Στο +0,58% και τα 1.408,25 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν την ομλία του Jerome Powell στο αμερικανικό Κογκρέσο αργότερα εντός της εβδομάδας
Ανοδικά κινούνται σήμερα Δευτέρα (8/7) οι τιμές του χρυσού, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε το πολύτιμο μέταλλο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στον απόηχο των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει άνοδος της τάξεως του +0,58% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.408,25 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.400 δολ. ανά ουγγιά.
Την περασμένη Παρασκευή (5/7) το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι νέες θέσεις εργασίας στη χώρα για τον Ιούνιο του 2019 κατέγραψαν άνοδο κατά 224.000 θέσεις, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα κατέγραψε οριακή άνοδο στο 3,7% έναντι 3,6% τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η ετήσια αύξηση των μισθών παρέμεινε αμετάβλητη στο 3,1%.
Τα παραπάνω στοιχεία μετρίασαν τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια της ερχόμενης συνεδρίασης, ενώ παράλληλα βοήθησαν τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ να σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, ασκώντας πιέσεις στον χρυσό.
Οι επενδυτές πλέον αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα.
Σύμφωνα με τον αναλυτής πολύτιμων μετάλλων και συναλλαγμάτων στην ιστοσελίδα της Forex, Fawad Razqzada, τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ εντός της εβδομάδας, καθώς και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 25 Ιουλίου του 2019 θα μπορούσαν να αλλάξουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης